Μ. Κριθαρίδης: Να αποδείξει η Κυβέρνηση ότι δεν κατέχει το λογισμικό για τις παρακολουθήσεις

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Ιούλ, 2022

Όταν μέχρι και η ίδια η Google ισχυριζόταν λίγο καιρό πριν ότι το λογισμικό “Predator” το έχουν προμηθευτεί κυβερνητικοί φορείς στην Ελλάδα, οι απλές κυβερνητικές διαψεύσεις δεν αρκούν.

Με δεδομένη την ομολογία του ίδιου του Διοικητή της ΕΥΠ (για τον οποίο η Κυβέρνηση έκανε ολόκληρες νομικές ακροβασίες ώστε να μπορέσει από την ασφάλεια της Αμερικανικής Πρεσβείας να μεταπηδήσει χωρίς τα τυπικά προσόντα στη θέση αυτή), όσον αφορά την με έξωθεν εντολή παρακολούθηση του δημοσιογράφου κ. Κουκάκη που ερευνούσε υποθέσεις οικονομικού περιεχομένου. Αλλά και υπό το πρίσμα ότι η υπηρεσία αυτή υπάγεται πλέον στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, δεν αρκούν οι δήθεν διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης τις οποίες ο ίδιος ο κ. Κοντολέων “αδειάζει”.

Η Κυβέρνηση δεν έχει το τεκμήριο αθωότητας, αλλά ενοχής στην περίπτωση αυτή και πρέπει να αποδείξει ότι δεν τα κατέχει τα λογισμικά αυτά και ότι δεν πραγματοποιούνται παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, πολιτικών ή και πολιτών μόνο και μόνο επειδή έχουν διαφορετικά φρονήματα από τα Κυβερνητικά.

Εγείρονται σοβαρά ζητήματα δημοκρατίας που αν λάβουμε υπόψη μας και την γενικότερη “στρατηγική της έντασης” που ακολουθεί η Μητσοτάκης Α.Ε., γίνονται ακόμα σοβαρότερα.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο