Μητσοτάκης ως Άδωνις 2.0 με συγχωνεύσεις, κλείσιμο και ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Ιούλ, 2021

Ενώ η πανδημία συνεχίζει να χτυπά την χώρα μας και όπως λένε οι ειδικοί βρισκόμαστε ήδη μπροστά σε ένα 4ο κύμα, ο κ. Μητσοτάκης σε «γραμμή» Άδωνι Γεωργιάδη 2014, προωθεί συγχωνεύσεις, κλείσιμο και ΣΔΙΤ στα δημόσια νοσοκομεία, σαν να μην πήρε κανένα απολύτως μάθημα από την πανδημία.

Συγκεκριμένα, «αναδιαμόρφωση του υγειονομικού χάρτη της χώρας» εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός λέγοντας μας πως είναι περιττά ουσιαστικά τα νοσοκομεία που έχουν λίγες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ τους, λες και το πρόβλημα στη δημόσια υγεία της χώρας είναι η υπερπληθώρα των υποδομών και όχι η έλλειψη τους.

Βέβαια, η Μητσοτάκης Α.Ε., όπως και ο κ. Γεωργιάδης το 2014 με εντολές της τρόικας, λειτουργεί ως ατζέντης των κλινικαρχών τους οποίους θέλει και να εισάγει στο δημόσιο νοσοκομείο μέσω ΣΔΙΤ και να δημιουργήσει περιθώρια με κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων για περαιτέρω κερδοσκοπία.

Και επειδή η Κυβέρνηση θα σπεύσει να πει ότι όσα δρομολογεί τα είχε στο πρόγραμμα της, της θυμίζουμε ότι αυτές οι ιδεοληψίες της ιδιωτικομανίας στην υγεία κατέπεσαν σε όλη την υφήλιο εν μέσω πανδημίας, αλλά και στη χώρα μας όταν ο ιδιωτικός τομέας υγείας είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν έμπαινε στη μάχη παρά τα παρακαλητά του κ. Κικίλια και τις παχυλές αποζημιώσεις.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ανάγκη από δημόσιες δομές, από μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, από υλικοτεχνικές υποδομές και ουσιαστική στήριξη και ενίσχυση. Όχι από περαιτέρω ξήλωμα των όσων δεν ξηλώθηκαν ακόμα μέσα στα 11 χρόνια της μνημονιακής διαδικασίας όλων των Κυβερνήσεων του «Ναι σε όλα» στην τρόικα και την ολιγαρχία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο