Μετατροπή μεγάλων Δημόσιων Μουσείων σε ΝΠΔΔ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Ιαν, 2020

Άλλη μια κυβερνητική εξαγγελία για τη μετατροπή των μεγάλων δημοσίων Μουσείων της Χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου μπαίνει στη φάση υλοποίησης.

Τα Μουσεία λειτουργούν έως τώρα , ως Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες, σύμφωνα με τον Οργανισμό του Υπουργείου πολιτισμού, και έχουν αποδείξει, παρά τις αντίξοες συνθήκες υποστελέχωσης, ότι λειτουργούν άριστα, αποφέροντας πολλά έσοδα από τους επισκέπτες τους. Αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς, αν κοιτάξει τους σχετικούς πίνακες της ΕΛΣΤΑΤ.

Η απόσπαση και η διοικητική αυτονόμησή τους από τον κορμό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και η μετατροπή τους σε ΝΠΔΔ διοικούμενα από Δ.Σ διορισμένα από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, βρίσκει το ΜεΡΑ 25 αντίθετο, αφού θα αποκόψει το εξιδεικευμένο και επιστημονικό προσωπικό καθώς και τις βασικές, ιστορικές και προβεβλημένες υπηρεσίες τους από τον κύριο και βασικό τους ρόλο εκείνο του επιστημονικού, παιδευτικού και δημόσιου χαρακτήρα τους.

Το παράδειγμα λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης, που χαρακτηρίζεται και ¨μαγαζί γωνία¨ και το οποίο λειτουργεί σαν ένα ¨κλειστό club¨ που το μόνο που προσθέτει είναι δίνει ¨πόντους¨ στον μόνιμο και αναντικατάστατο Πρόεδρό του, έπρεπε να είναι παράδειγμα προς αποφυγή και όχι προς μίμηση.

Το ΜεΡΑ 25 θα αντισταθεί με όλες τις δυνάμεις του εντός και εκτός Βουλής και θα συμπαρασταθεί σε όλους εκείνους που αντιστέκονται ακόμη προκειμένου να ακυρώσει και τα σχέδια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και της εντολοδόχου Υπουργού κας Μενδώνη.

Τομέας Πολιτισμού ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο