ΜέΡΑ25: Το Υπουργείο Παιδείας εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
31 Μάι, 2022

Σε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας με τον  Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου, Αλέξανδρο Κόπτση με τους εκπροσώπους των Κοινών Κλάδων για την άμεση σύσταση οργανικών θέσεων, παρευρέθηκε η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη, στα πλαίσια ενημέρωσης και κατάθεσης προτάσεων του κόμματος για το ζήτημα που ταλαιπωρεί τους εκπαιδευτικούς εδώ και δεκαετίες.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται εδώ και χρόνια σε καθεστώς ανασφάλειας και αγωνίας, καθώς δεν έχουν λάβει καμία δέσμευση για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων. Τα κενά που καταγράφονται και είναι διαθέσιμα στη διαδικασία των φετινών μετατάξεων δεν αποτυπώνουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες και μόνο η επαναφορά των οργανικών κενών που υπήρχαν και η σύσταση νέων οργανικών θέσεων μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Οι ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας, επί σειρά ετών κρατούν όμηρους εκπαιδευτικούς που εργάζονται με το καθεστώς του αναπληρωτή, την ώρα που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Εκπαιδευτικοί διάφορων κλάδων εργάζονται για πάνω από 20 έτη με το απαράδεκτο αυτό καθεστώς με το Υπουργείο να αρνείται την ουσιαστική επίλυση του ζητήματος περιοριζόμενο σε μπαλώματα όπως αυτά με το καθεστώς των αναπληρωτών. Πέρα από την απίστευτη ταλαιπωρία, ανασφάλεια που επιβάλλεται στους εκπαιδευτικούς και τις διακρίσεις που εκ των πραγμάτων γίνονται ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς κλάδους, άμεσες επιπτώσεις βιώνουν και οι μαθητές που στερούνται την ποιοτική, σταθερή και ολόπλευρη εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία.

Για ακόμα μία φορά ο Γενικός Γραμματέας, απέφυγε οποιαδήποτε δέσμευση για τη σύσταση οργανικών θέσεων παρά το πλήθος αιτημάτων που έχουν επιδοθεί από τους εκπαιδευτικούς. Βασιζόμενοι στο διαίρει και βασίλευε, στο Υπουργείο, ανοίγουν οργανικές θέσεις όχι αναλογικά με την ειδικότητα και χωρίς βέβαια να καλύπτουν τα οργανικά κενά.

Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει να καλύψει με μόνιμες προσλήψεις όλα τα λειτουργικά κενά ανοίγοντας τις αντίστοιχες οργανικές θέσεις σε κάθε ειδικότητα. Είναι όνειδος για όσους ισχυρίζονται πως ενδιαφέρονται για την παιδεία, να κρατάνε όμηρους εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο