ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Ηπείρου: Όχι στις εξορύξεις από τους κατοίκους της Ηπείρου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Μαρ, 2023

Με ομόφωνο και βροντερό όχι απάντησαν οι κάτοικοι, οι εκπρόσωποι φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικοί στις σχεδιαζόμενες εξορύξεις, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου στον Δήμο Ζίτσας.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, δηλωτική της αγωνίας της τοπικής κοινωνίας για το προαναγγελθέν έγκλημα των εξορύξεων, η πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων τάχθηκε κατά. Ο δήμαρχος Ζίτσας ο οποίος τοποθετήθηκε τελευταίος, υποχρεώθηκε λόγω των σφοδρών αντιδράσεων των κατοίκων να αναδιπλωθεί. Έτσι ενώ αρχικά είχε προγραμματίσει να εισηγηθεί θετικά, τροποποίησε την αρχική του τοποθέτηση προτείνοντας να εγκριθεί από το Δ.Σ μόνο η ερευνητική διαδικασία και όχι οι εξορύξεις. Η πρόταση αυτή που τελικά ψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία από το Δ.Σ, συνιστά εμπαιγμό και παρελκυστική πολιτική, αφού η ερευνητική διαδικασία δίνει το πράσινο φως για την διενέργεια των εξορύξεων. Η συνεδρίαση του Δ.Σ ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης με τους πολίτες να δηλώνουν την αποφασιστικότητα τους για την ακύρωση των σχεδιαζόμενων εξορύξεων.

Το ΜέΡΑ 25-Συμμαχία για τη Ρήξη θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην ανατροπή των σχεδίων ερημοποίησης της Ηπείρου προς όφελος συγκεκριμένων ολιγαρχικών συμφερόντων, τα οποία μέσω των εξορύξεων, φιλοδοξούν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της περιβαλλοντικής ισορροπίας,της υγείας αλλά και της ίδιας της ζωής των κατοίκων της περιοχής. Το Μέρα 25-Συμμαχία για τη Ρήξη δεσμεύεται ότι τόσο σε επίπεδο κινηματικό όσο και σε κοινοβουλευτικό, θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να αναδεικνύει την αναγκαιότητα αποτροπής κάθε εξορυκτικής διαδικασίας. Καμία εξόρυξη σε καμία περιοχή της χώρας. Οι υδρογονάνθρακες ανήκουν στα έγκατα της γης…

Οργάνωση Βάσης ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο