ΜέΡΑ25 προς κ. Τσίπρα: Ό,τι είπατε για τον κ. Ανδρουλάκη ισχύει και για εσάς – Οι πολιτικές μετρούν, όχι ποιος θα μετακομίσει στο Μαξίμου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Μαρ, 2023

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Ανδρουλάκη ότι το μόνο πρόβλημά του δεν είναι οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά το αν πρωθυπουργός της επόμενης συγκυβέρνησης θα είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Πράγματι, σημασία δεν έχει ποιος θα μετακομίσει στο Μαξίμου αλλά οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν. Οπότε, ας μιλήσουμε για τις πολιτικές μιας αυθεντικά προοδευτικής κυβέρνησης που δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνουν:

  1. Την άμεση κατάργηση του «Ηρακλή», την αποπομπή των funds, και την προστασία νοικοκυριών και μικρομεσαίων, με αντικατάστασή του από μια δημόσια εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων
  2. Την άμεση κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και την επανεθνικοποίηση ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ στο πλαίσιο μιας Ενιαίας Δημόσιας Συμμετοχικής και Αποκεντρωμένης ΔΕΗ
  3. Την επανασύσταση ενιαίου, δημόσιου ΟΣΕ
  4. ΦΠΑ από το 24% στο 15% και από το 13% στο 6%, με κατάργηση όλων των προπληρωμών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  5. Την ακύρωση όλων των εξορύξεων και την απεξάρτηση από το σφιχταγκάλιασμα με ΝΑΤΟ και Νετανιάχου
  6. Την εκδίωξη Λάτση και Ελ Ντοράντο από το Ελληνικό και την Χαλκιδική
  7. Τον κοινωνικό έλεγχο στα Μέσα Ενημέρωσης

Με άλλα λόγια, μια συμμαχική προοδευτική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει πολιτικές που ο κ. Τσίπρας έχει ήδη απορρίψει, στην συγκινητική του προσπάθεια να δώσει διαπιστευτήρια στην εγχώρια και ξένη ολιγαρχία.

Αυτά για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία αν στο ΜέΡΑ25 έχουμε «ανοίξει τα χαρτιά» μας δηλώνοντας ευθαρσώς ότι σε συγκυβέρνηση που δεν προήλθε από προεκλογική προγραμματική σύγκλιση δεν θα δώσουμε ούτε ψήφο εμπιστοσύνης ούτε την παραμικρή ανοχή.

Όσον αφορά στην πρόβλεψη του κ. Τσίπρα ότι το ΜέΡΑ25 θα ενδώσει μετά τις εκλογές στο «αίσθημα της αυτοσυντήρησης» είναι φανερό ότι αδυνατεί να κατανοήσει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι υπάρχουν άνθρωποι – όπως εμείς στο ΜέΡΑ25 – που βάζουμε τις αρχές μας πάνω από τα εκλογικά οφέλη, που πιστεύουμε αυτό που λέμε επειδή λέμε αυτό που πιστεύουμε. Και, δεύτερον, ότι το ΜέΡΑ25 θα έχει ακόμα μεγαλύτερα εκλογικά οφέλη στη δεύτερη κάλπη ακριβώς επειδή βάζουμε τις αρχές μας πάνω από τα εκλογικά οφέλη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο