ΜέΡΑ25 Κέρκυρας: Η αμαρτωλή ιστορία μιας “επένδυσης” που ενώνει όλους τους “αντιπάλους” του μνημονιακού πολιτικού συστήματος

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Ιούλ, 2020

Η περιβαλλοντοκτόνα «επένδυση» στον Ερημίτη αποτελεί ένα έγκλημα με πολλούς δράστες: Συγκεκριμένα όλο το Μνημονιακό τόξο. Ακολουθεί το χρονικό της αγαστής σύμπνοιας διαδοχικών κυβερνήσεων που τις χωρίζει ιδεολογική άβυσσος, αλλά τις ενώνει η προδιάθεση εξυπηρέτησης συμφερόντων κόντρα στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας:

2012: Συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ Διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης –δικαίωμα επιφανείας έκτασης 490 στρεμμάτων δάσους και κολπίσκων για 99 χρόνια.

2013: Συγκυβέρνηση Νέα Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ Ολοκλήρωση διαγωνισμού. Πλειοδότης η NCH Capital, fund αμερικανικών(;) συμφερόντων.

2016: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Καταβολή πρώτης δόσης για το συνολικό τίμημα των 23 εκατ. ευρώ

2017: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Από το πουθενά διαγωνισμός για την κυριότητα τμήματος του ακινήτου -χωρίς πρόβλεψη επιστροφής στο Δημόσιο- για να κτιστούν πολυτελείς κατοικίες συνολικού εμβαδού 27.000 τμ, με έσοδα μόλις 2 εκατομμυρίων ευρώ. Πλειοδότης (φυσικά) και πάλι η NCH Capital.

2018: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Απόφαση για φοροαπαλλαγή 4,1 εκατ. ευρώ «λόγω …επένδυσης», δια χειρός Γιάννη Δραγασάκη

2020: Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας Πανηγυρικά εγκαίνια των εργασιών της “επένδυσης” από τον Πρωθυπουργό της χώρας

Tέλος, για να καταλάβουμε σε ποιό βαθμό οι πολιτικές αρχές έχουν αντικατασταθεί από εύπλαστες συνειδήσεις, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να θυμίσουμε τί έλεγε ο κ. Νίκος Δένδιας στην ΕΡΤ Κέρκυρας το Μάϊο του 2018, ένα χρόνο πριν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση: “Η επένδυση, με τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε, δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον με την ευρεία έννοια. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποχωρήσει ο επενδυτής και η έκταση να επανέλθει στα χέρια του δημοσίου“.

ΜέΡΑ25 Κέρκυρας

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο