ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Γιατί σιωπά η κυβέρνηση για τον εμβολιασμό του Περιφερειάρχη;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Μαρ, 2021

Πλείστα ερωτηματικά αλλά και οργή, προκαλεί πλέον  η στάση που τηρεί η κυβέρνηση, στην υπόθεση του εμβολιασμού του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, εκτός σειράς στις 21 Φεβρουαρίου στην Χάλκη. 

Εγείρει πλείστα ερωτηματικά γιατί ο Περιφερειάρχης,  αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση  ευνοϊκά παρά το γεγονός, ότι  έτρεξε να εμβολιαστεί,  αδιαφορώντας για τους πολίτες που περίμεναν τη σειρά τους και πολύ χειρότερα, για εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ακόμη και σήμερα, αντί να ζητήσει συγνώμη συνεχίζει να συμπεριφέρεται αλαζονικά και αυταρχικά. 

Τώρα όμως το ζήτημα είναι,   τι κάνει η κυβέρνηση για την περίπτωση του. Στο Δήμο Θεσσαλονίκης δύο αιρετοί, που υπέπεσαν στο ίδιο ατόπημα και εμβολιάστηκαν εκτός σειράς διεγράφησαν από τη ΝΔ. 

 Στην περίπτωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου γιατί  δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες ; Δεν συντρέχουν λόγοι ηθικής τάξεως; Θα συνεχίσει να  ανήκει σε ένα κόμμα το οποίο εκθέτει με τέτοιο τρόπο;

Μπορεί  όμως για την κυβέρνηση και τη ΝΔ ο Περιφερειάρχης να ανήκει στους αρεστούς. Να ανήκει στην ομάδα εκείνων, που δεν τους αγγίζει κανείς ότι και να κάνουν.  Και υπάρχουν λόγοι για αυτό:

  1. Είναι τα κλειστά κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης τα οποία δέχθηκε να δημιουργηθούν στη Λέρο και στην Κω, αγνοώντας παντελώς τις αντιδράσεις των τοπικών  κοινωνιών και της αυτοδιοίκησης και στα δύο νησιά. Για το λόγο αυτό είναι αρεστός στην κυβέρνηση. Δεν συνέβη το ίδιο με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κ. Μουτζούρη που αντέδρασε έντονα στη δημιουργία των  κλειστών κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης, γνωρίζοντας ότι δεν θα λυθεί με τον τρόπο το μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά θα γιγαντωθεί  και θα καταστραφεί παντελώς ο τουρισμός στα νησιά όπου θα λειτουργήσουν αυτές οι δομές.
  2.  Είναι το περιβόητο άρθρο 93 με το οποίο δόθηκε η δυνατότητα στις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων να συστήσουν Ανώνυμη Εταιρεία που θα διαχειρίζεται τον  ΦΟΔΣΑ όλων των νησιών και  να πάρουν το έργο της διαχείρισης  των απορριμμάτων από τους ΟΤΑ. Αυτό είναι άλλο ένα χατίρι υπέρ της κυβέρνησης.
  3. Ενώ  ο κόσμος στενάζει εξαιτίας των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, που διέλυσαν την οικονομία και τις επιχειρήσεις και ζητά την επαναφορά των  μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, για να πάρει ανάσα και να μπορέσει να επιβιώσει ο Περιφερειάρχης αρνείται πεισματικά να βάλει το  θέμα στην ατζέντα του. Δεν θέλει να αγωνιστεί για την επαναφορά του μέτρου που  είναι ένα από αυτά που θα έχουν αποτέλεσμα και θα ανακουφίσουν την κοινωνία. Το κάνει για να ωφεληθεί  η κυβέρνηση, παρότι γνωρίζει πως το τίμημα για το κράτος είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με την ωφέλεια που θα έχουν οι  πολίτες που δεν μπορούν να ζήσουν .

Αυτοί είναι ορισμένοι από τους λόγους για τους οποίους ο Περιφερειάρχης, είναι το …καλό παιδί για την  κυβέρνηση. Γιατί δεν αντιδρά και  δεν συγκρούεται. Αντιθέτως εφαρμόζει ευλαβικά και  πειθήνια ότι του ζητούν. 

Έτσι τα ατοπήματα του δεν λαμβάνονται υπόψη από την κυβέρνηση και δεν κρίνονται ,  παρότι    βγάζουν μάτι  και  εξοργίζουν τους πολίτες που βλέπουν  ότι οι ίδιοι είναι αντιμέτωποι, με βαριά πρόστιμα αν δεν εφαρμόσουν έστω και ένα μέτρο από αυτά που έχουν ανακοινωθεί.

Αντιθέτως  οι αρεστοί και οι άριστοι της κυβέρνησης  κάνουν ότι  θέλουν χωρίς να τους αγγίζει κανείς .

Για πόσο καιρό ακόμη η κυβέρνηση θα  μένει άπραγη  την περίπτωση του Περιφερειάρχη και θα του παρέχει στήριξη με τη σιωπή της;

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο