Μαζικά δωρεάν δημόσια rapid test σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς για να μην ξανακλείσουν μόλις ανοίξουν τα σχολεία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Σεπ, 2021

Το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, όπως ακριβώς και το προηγούμενο δυστυχώς, δεν πραγματοποιείται με ουσιαστικά μέτρα περιορισμού και ανάσχεσης της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια θα ξαναοδηγήσει στο κλείσιμο των σχολείων, όπως ήδη ψέλλισε η νέα υφυπουργός Υγείας.

Για τον λόγο αυτό, από την προηγούμενη ήδη έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά και τώρα, απαιτούσαμε και συνεχίζουμε να απαιτούμε από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και το Υπουργείο Παιδείας, να υπάρξουν τουλάχιστον έστω για τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, μαζικά δωρεάν δημόσια rapid test.

Καλούσαμε την Κυβέρνηση να μειώσει τον αριθμό των μαθητών και μαθητριών ανά τάξη. Να επιτάξει ιδιωτικά κτίρια ώστε να χρησιμοποιηθούν για αίθουσες διδασκαλίας και να προσλάβει μόνιμους εκπαιδευτικούς. Η στάση δυστυχώς της Μητσοτάκης Α.Ε. και της εκπροσώπου των κολλεγιαρχών κ. Κεραμέως, ήταν και είναι αρνητική.

Αντί για μαζικά rapid test στον μαθησιακό πληθυσμό, προκρίνουν την απάτη των selt test και αυτή μόνο για τους ανεμβολιάστους. Αντί για μείωση του μαθητών ανά τάξη, προκρίνουν την απαίτηση του 50% +1 των κρουσμάτων ανά τάξη για το κλείσιμο της. Αντί για μέτρα πρόληψης, επιτήρησης και ιχνηλάτησης, προωθούν και πάλι τον κυβερνητικό αυταρχισμό απέναντι στην νεολαία και τους εκπαιδευτικούς.

Δυστυχώς οι συνταγές της Μητσοτάκης Α.Ε. παραμένουν οι ίδιες εγκληματικές και αποτυχημένες από την έναρξη της πανδημίας. Ευτυχώς όμως η μαθητική και φοιτητική κοινότητα, οι εκπαιδευτικοί, οι ακαδημαϊκοί και οι γονείς αντιδρούν, διεκδικούν και απαιτούν μια πραγματικά ασφαλή υγειονομικά χρονιά με σχολεία και πανεπιστήμια ανοιχτά.

Η διεκδίκηση και η απαίτηση αυτή, ήταν και θα είναι η προμετωπίδα του αγώνα του ΜέΡΑ25 και φέτος, απέναντι στον κυνισμό και την αναλγησία της κ. Κεραμέως και του κ. Μητσοτάκη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο