Μ. Κριθαρίδης: Τα σχολεία άνοιξαν και πάλι χωρίς ούτε τα απολύτως απαραίτητα για μια πραγματικά υγειονομικά ασφαλή μαθησιακή διαδικασία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Ιαν, 2022

Το έτος 2022 βρίσκει τα Ελληνικά σχολεία να ανοίγουν με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα στη χώρα, με ήδη πάνω από 15.000 κρούσματα μόνο από τα σελφ τεστ μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών, με απουσία ουσιαστικών υγειονομικών πρωτοκόλλων και τεράστια υγειονομική ανασφάλεια. Αυτό είναι το «ποδαρικό» της νέας χρονιάς από την κ. Κεραμέως και τη «Μητσοτάκης Α.Ε.».

Η Κυβέρνηση για άλλη μία φορά επέλεξε να αφήσει τα σχολεία αθωράκιστα ενάντια στην πανδημία, χωρίς να έχει στήσει ένα δημόσιο δίκτυο για πραγματικά, τακτικά και δωρεάν ράπιντ τεστ για όλ@ (εμβολιασμένους και μη) χωρίς να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για σχολεία ανοιχτά μεν, αλλά και υγειονομικά ασφαλή δε, όπως τη δωρεάν χορήγηση μασκών υψηλής προστασίας KN-95 και τη μείωση του αριθμού των μαθητών/τριών ανά τάξη.

Αντιθέτως τα σχολεία ξανανοίγουν με στοιβαγμένους/ες μαθητές/τριες ανά τάξη, με συγχωνευμένα τμήματα, με «συνδιδασκαλίες» για τμήματα που κλείνουν ή νοσούν οι εκπαιδευτικοί και με «μπλοκάρισμα» της εμβολιαστικής διαδικασίας των παιδιών. Ταυτόχρονα, δεν ξέρουμε καν ακόμα αν υπάρχει νόμιμη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης για τους νοσούντες, καθώς η κυβέρνηση επέλεξε τη σιωπή μετά την απόφαση καταπέλτη για την Κυβέρνηση και την κ. Κεραμέως αναφορικά με τις παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων από την Cisco.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να παίζει με την δημόσια υγεία, με τις ζωές των μαθητών/τριών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, αλλά και με την ίδια την μαθησιακή διαδικασία.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο