Μ. Κριθαρίδης: Mε την πανδημία να καλπάζει, ο κ. Κικίλιας αποδρά σ’ έναν φαντασιακό κόσμο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
31 Μαρ, 2021

Η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας είναι δραματική και τα νοσοκομεία στο έλεος τους. Θα περιμέναμε, ειδικά μετά τις «μαραθώνιες» συνεδριάσεις μιας εργαλειοποιημένης Επιτροπής Ειδικών, να ακούγαμε κάποιο σοβαρό, επιστημονικά στέρεο σχέδιο ανάσχεσης της πανδημίας.

Αντίθετα, ο κ. Κικίλιας δεν βρήκε τίποτα να πει για το τι θα κάνει με το ΕΣΥ και τα δημόσια νοσοκομεία, πέρα από το Θριάσιο που εντάσσει στον covid σχεδιασμό. Δεν ακούσαμε τίποτα για επίταξη ιδιωτικών κλινικών και ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας.

Ελλείψει κάποιου πραγματικού σχεδίου, ο Υπουργός Υγείας φρόντισε να αποδράσει σε ένα ροζ φαντασιακό κόσμο όπου ο εμβολιασμός προχωράει με γοργούς ρυθμούς, και αυτά που ήταν μέχρι ξόρκιζαν, δηλαδή τους εξωτερικούς χώρους και το λιανεμπόριο, τώρα ξαφνικά τα διαφημίζουν σχεδόν σαν μαγική λύση για τον κορωνοϊό και οι πολίτες καλούνται να τα τιμήσουν με την παρουσία τους, και να ξεχάσουν ότι μέχρι χθες τρώγανε ξύλο για να τα αποφύγουν.

Αυτή η μόνιμη διγλωσσία, μαζί με τη διαρκή και κατ’ εξακολούθηση παράκαμψη των μέτρων από τους ίδιους τους κυβερνητικούς, υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στις οδηγίες των ειδικών, με τα αποτελέσματα που βλέπουμε:

Οι εγκληματίες της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη συνεχίζουν να δρουν σε βάρος της δημόσιας υγείας, της κοινωνίας και της οικονομίας, αποποιούμενοι ως συνήθως τις τεράστιες πλέον ευθύνες τους.

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο