Μ. Κριθαρίδης: Αυξήσεις φωτιά ανακοινώνουν οι πάροχοι ρεύματος, με τη Μητσοτάκης Α.Ε. να παρακολουθεί αδρανοποιημένη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Αυγ, 2022

Τις νέες τιμές-φωτιά των τιμολογίων στο ρεύμα που θα ισχύσουν από Σεπτέμβρη ανακοίνωσαν οι ιδιώτες πάροχοι, με τη Μητσοτάκης Α.Ε. να συνεχίζει να παρακολουθεί παντελώς αδρανοποιημένη την ενεργειακή κρίση.

Μπορεί χθες ο Πρωθυπουργός να αράδιασε ένα σκασμό από ψέματα στο μήνυμα του για την δήθεν έξοδο της χώρας μας από την Ενισχυμένη Εποπτεία (και να κατέδειξε ποιος είναι ο πραγματικός λαϊκιστής της ιστορίας των μνημονίων στη χώρα μας).

Μπορεί η Κυβέρνηση του να υποσχόταν ρύθμιση των εξωφρενικών τιμών στην ενέργεια παράλληλα με την αναστολή, (αλλά ουσιαστικά την μόνιμη ενσωμάτωση) της ρήτρας αναπροσαρμογής στα κυμαινόμενα τιμολόγια, με αποτέλεσμα τις τιμές φωτιά που βλέπουμε τώρα.

Μπορεί ακόμα η Μητσοτάκης Α.Ε. να προσπαθεί να αλλάξει το εξαιρετικά δυσχερές για αυτήν κλίμα στην κοινωνία με διαρροές για πακέτα στήριξης της κοινωνίας που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ.

Ό,τι όμως και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης και η «επιτελική» του Κυβέρνηση, όσο αρνείται την ρήξη με το καθεστώς αυτό της παρασιτικής κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας που επιβάλλει την αισχροκέρδεια μέσω ενός ψευτοχρημαστηρίου ενέργειας στο οποίο και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ανδρουλάκης συμφωνούν, τόσο οι πολίτες θα συνεχίζουν να δεινοπαθούν με ή χωρίς «ενισχυμένη εποπτεία», με ή χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής, με ή χωρίς τα ψευτοπακέτα με τα ψίχουλα στη ΔΕΘ.

Η κοινωνία χρειάζεται άμεσα πραγματική στήριξη με άμεση και οριστική κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας, ΑΤΑ κατώτατου μισθού και επιδομάτων και μείωση του ΦΠΑ στο 15%, όχι συνέχιση της επιδότησης της εντεινόμενης αισχροκέρδειας της ολιγαρχίας.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο