Λογοκρισία και στη Γαλλία, μετά τη Γερμανία, για τη σφαγή στην Παλαιστίνη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Απρ, 2024

Η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα τις διώξεις και τη λογοκρισία που επιστρατεύουν οι γαλλικές αρχές για τη φίμωση των φωνών αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Η κλήση σε απολογία της Γαλλοπαλαιστίνιας υποψήφιας Ευρωβουλεύτριας με την “Ανυπόταχτη Γαλλία”, Ρίμα Χασάν για «δημόσια υπεράσπιση τρομοκρατικής πράξης», επειδή υπερασπίζεται την κατάπαυση πυρός στη Γάζα και εναντιώνεται στην πολιτική της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού, αποτελεί σοβαρή κλιμάκωση στην αλυσίδα διώξεων που έχει ξεκινήσει από κυβερνήσεις της Ε.Ε. που στηρίζουν την εγκληματική κυβέρνηση του Ισραήλ.

Μετά τη Γερμανία και το «απαγορευτικό» λογοκρισίας σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη, γραμματέα του ΜέΡΑ25, πρώην υπουργού και βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή, και άλλων διανοουμένων, σειρά έχει η Γαλλία να δείξει ότι οι κυβερνήσεις που έχουν αφομοιωθεί στη ΝΑΤΟϊκή πολεμική μηχανή, δεν διστάζουν να απλώσουν στην Ευρώπη το πιο βαθύ σκοτάδι της φίμωσης, των απαγορεύσεων και της παραβίασης θεμελιωδών ελευθεριών.

Μάλιστα, απαγορεύσεις επέβαλαν και δύο Γαλλικά πανεπιστήμια σε συνέδριο για την Παλαιστίνη στο οποίο επρόκειτο να συμμετάσχει ο Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη δεν θα περάσει! Δυναμώνουμε το κίνημα της ειρήνης απέναντι στη λογοκρισία, για να μπει τέλος στη γενοκτονία και τον πόλεμο!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο