Κάλεσμα στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Παλαιστίνη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Ιαν, 2024

Το Σάββατο 13 Γενάρη σε Αθήνα και Χανιά

Η σφαγή στη Γάζα συμπληρώνει πια 100 ημέρες και ο απολογισμός των 30.000 νεκρών και αγνοούμενων, κυρίως παιδιών και αμάχων, των περισσότερων από 55.000 τραυματιών και της ολικής γενοκτονίας εις βάρος του παλαιστινιακού λαού, αποτελεί κηλίδα στις συνειδήσεις των πολιτών όλου του πλανήτη και συνιστά έγκλημα πολέμου όχι μόνο για τους άμεσους θύτες αλλά και για τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν.

Το Σάββατο 13 Γενάρη ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια ανθρώπων που ζητούν το αυτονόητο. Την καταδίκη του κράτους-τρομοκράτη, τον τερματισμό του Ισραηλινού Απαρτχάιντ εις βάρος των Παλαιστινίων. Ενώνουμε τον βηματισμό μας στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης με τους διαδηλωτές σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Δανία, Νότια Αφρική, Νιγηρία, Γκάνα, Ιαπωνία, Ινδονησία, Νότια Κορέα, Αυστραλία, Βραζιλία, Ιορδανία, Τουρκία και δεκάδες πόλεις σε όλο τον πλανήτη.
Απαιτούμε τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό των ισραηλινών επιθέσεων στα παλαιστινιακά εδάφη. Στηρίζουμε, μαζί με πάνω από 1.000 οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, την προσφυγή της Νοτίου Αφρικής εναντίον του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να στηρίζει προκλητικά το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, να σεβαστεί τις μακρόχρονες σχέσεις του ελληνικού και του παλαιστιανικού λαού και κυρίως να απόσχει από κάθε εμπλοκή της χώρας στην γενοκτονία είτε άμεσα με αποστολή πολεμικών πλοίων είτε έμμεσα με την παροχή διευκολύνσεων στην αμερικανο-ισραηλινή πολεμική μηχανή από τις στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα.

Καλούμε στις συγκεντρώσεις:

Αθήνα: Σάββατο 2μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής)
Χανιά: Σάββατο 12μ.μ. στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο