Κάλεσμα σε Αντιπολεμική Διαδήλωση, Σάββατο 19/2, 12:00, Μετρό Ευαγγελισμός – Για να φύγουμε από το μονοπάτι των συγκρούσεων και να μπούμε στην οδό της ειρήνης και της συνεργασίας

Συνεντεύξεις - videos
18 Φεβ, 2022

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την όξυνση των σχέσεων στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας να έχει δημιουργήσει συνθήκες ψυχρού πολέμου που κλιμακώνονται σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο στρατιωτικής αντιπαράθεσης. Διαφαίνεται ότι οι λόγοι της έντασης οφείλονται στον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων για την άσκηση επιρροής και ελέγχου στην Ουκρανία και στην Ευρώπη, με το ενεργειακό να υποβόσκει ως βάση αυτής της σύγκρουσης.

Ως ΜέΡΑ25 είμαστε απέναντι στους ανταγωνισμους που αναδύονται με τη στρατιωτικοποίηση και την πολεμοκαπηλία που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία και στην κλιμάκωση συνθηκών νέου ψυχρού πολέμου που φαίνεται να εξυφαίνεται και καλούμε για την άμεση επίλυση όλων των ενεργών συγκρούσεων αποκλειστικά με ειρηνικά μέσα.

Συμπαραστεκόμαστε στους λαούς της περιοχής που βρίσκονται στη μέση της επικίνδυνης αυτής αντιπαράθεσης, διότι η διατήρηση της διεθνούς ειρήνης είναι προς το συμφέρον των λαών και ζητάμε να σταματήσουν άμεσα από όλες οι πλευρές οι προκλητικές κινήσεις, οι παρατάξεις στρατευμάτων και οι μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις ή στρατιωτικές συμμαχίες.

Ζητάμε να μπει ένα τέλος στην εξάπλωση του ΝΑΤΟ με τελικό σκοπό την κατάργησή του και την αντικατάσταση του από τη δημιουργία ενός ειρηνευτικού θεσμού με την υιοθέτηση της Πράσινης Συμφωνίας για την Ευρώπη που καθιστά ξεπερασμένη κάθε στρατιωτική συσσώρευση.

Καλούμε όλες και όλους το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου και ώρα 12 μμ στο Μετρό Ευαγγελισμού στην αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία όπου συμμετέχουμε μαζί με άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες

Για να σταματήσει η συνεχιζόμενη επένδυση σε μηχανισμούς πολέμου που μας απομακρύνει από τη μεταξύ μας αλληλεγγύη και συνεργασία και είναι ενάντια στις πραγματικές προκλήσεις της εποχής με τη άνοδο της φτωχοποίησης, την κλιματική κατάρρευση και την παγκόσμια ανισότητα.

Για να μην επιτραπεί η χρήση των υποδομών του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ εντός της ελληνικής επικράτειας για πολεμικές επιχειρήσεις

Για να φύγουμε από το μονοπάτι των συγκρούσεων και να μπούμε στην οδό της ειρήνης και της συνεργασίας.

Π.Γ. ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο