Κάλεσμα για μαζική αντίδραση ενάντια στο LNG στον Θερμαϊκό

Δραστηριότητα
02 Ιούν, 2023

Δυο μέρες μετά τις εκλογές, η ΡΑΑΕΥ ενημέρωσε τους δήμους της Θεσσαλονίκης για επέκταση της πλωτής εξέδρας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) συμφερόντων Elpedison, στην καρδιά του Θερμαϊκού! Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη ανέδειξε το θέμα και από την πρώτη στιγμή πήρε ξεκάθαρη θέση ενάντια στην κατασκευή της πλωτής εξέδρας.

Μάλιστα, σε συνέντευξη Τύπου του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, την Πέμπτη 1 Ιουνίου στον Πολυχώρο “ΕΝΕΚΕΝ”, οι Κρίτων Αρσένης, Δημήτρης Ζερβουδάκης και Γιάννης Γρηγοριάδης ανέδειξαν τα τεράστια ζητήματα ασφάλειας και τις σοβαρές επιπτώσεις ενός ενδεχόμενου ατυχήματος. Όπως επισημάνθηκε, η χωροθέτηση της μονάδας προβλέπεται να γίνει σε απόσταση μόλις 3,4 χλμ από τις ακτές της Θεσσαλονίκης, όταν αντίστοιχες μονάδες, απέχουν 10 χλμ από τον Πειραιά και 40 χλμ από την Αθήνα και 17 χλμ από τις ακτές της Αλεξανδρούπολης.

Ο Γιάννης Γρηγοριάδης έκανε λόγο για σημαντικές επιπτώσεις στο μικροκλίμα της περιοχής, αλλά και στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης και κάλεσε φορείς να θέσουν συγκεκριμένα ερωτήματα για ζητήματα που θα προκύψουν από τη λειτουργία μιας τέτοιας εγκατάστασης. Ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Ζερβουδάκης, επεσήμανε πως σύντομα θα δημιουργηθεί συντονιστικό δράσεων πρωτοβουλίας κατοίκων όπως αυτή που ήδη λειτουργεί στον Βόλο και ο υποψήφιος βουλευτής Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κρίτων Αρσένης, ανέφερε πως «στόχος μας είναι να χτυπήσουμε μια μεγάλη καμπάνα για την πόλη».

Στη συνέντευξη τύπου και στη συζήτηση που ακολούθησε παρευρέθηκαν εκπρόσωποι συλλογων που δίνουν αγώνα για την προστασία του παραλιακού μετώπου και των ανοικτών δημόσιων χώρων, μέλη αυτοδιοικητικων παρατάξεων, καθώς επίσης και ακαδημαϊκοί της πόλης. Παρέμβαση έγινε και από πλευράς της υποψήφιας βουλευτριας Α’ Θεσσαλονίκης και Περιφερειακής Συμβούλου Δέσποινας Χαραλαμπίδου.

Στη συνέχεια, μέλη και υποψήφιοι/ες του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, όπου και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και συνομίλησαν με πολίτες, καλώντας τους σε μαζική αντίδραση ενάντια στην κατασκευή της καταστροφικής πλωτής εξέδρας LNG.

Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους!
Όχι LNG στον Θερμαϊκό!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο