«Καλάθι νοικοκυριού» με ήδη αυξημένες τιμές, χωρίς πλαφόν και με δεδομένο το καρτέλ στα σουπερμάρκετ!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Οκτ, 2022

Η ακρίβεια συνεχίζει να καλπάζει με τον πληθωρισμό να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και τον ταξικό πληθωρισμό να πλήττει ακόμα περισσότερο τους φτωχότερους και η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιδίδεται σε επικοινωνιακή διαχείριση που αντί να βάζει τέλος στην αισχροκέρδεια, επί της ουσίας αβαντάρει κιόλας το καρτέλ των σουπερμάρκετ.

Τι κάνει λοιπόν η Μητσοτάκης Α.Ε και ο κορυφαίος Υπουργός της κ. Γεωργιάδης για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια; Φτιάχνουν ένα επικοινωνιακό «καλάθι νοικοκυριού» με ήδη αυξημένες τιμές καθορισμένες από ένα καρτέλ.

Θα καλέσουν λέει τα σούπερ-μάρκετ να συστήσουν μια λίστα προϊόντων, στη βάση 50 κατηγοριών προϊόντων, ονομάζοντας αυτή τη λίστα ως το «καλάθι του νοικοκυριού», που όπως δήλωσε ξεκάθαρα ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν έχει πλαφόν το καλάθι, είναι η προσπάθεια της κάθε αλυσίδας να δείξει την χαμηλότερη της τιμή συγκεντρωμένη. Το πώς θα φτιάξουν το καλάθι, εάν θα βάλουν επώνυμα προϊόντα ή όχι, είναι δική τους δουλειά».

Έχουμε δηλαδή το αμπαλάρισμα του απολύτως τίποτα σε «παρέμβαση του Υπουργού στην αγορά» και άρα μια απόλυτα επικοινωνιακή αντιμετώπιση ενός απόλυτα υπαρκτού προβλήματος!

Το καρτέλ των σουπερμάρκετ θα συνεχίσει λοιπόν ακάθεκτο να κερδοσκοπεί και μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους: προφανώς οι μεγάλες αλυσίδες θα προωθήσουν την λεγόμενη ιδιωτική ετικέτα τους, κάτι που οι μικροί του κλάδου δεν έχουν ως δυνατότητα. Άρα, άλλο ένα αβαντάζ υπέρ των μεγάλων και της περαιτέρω συγκεντροποίησης του κλάδου.

Με τις δε ψευδολίστες προϊόντων που τα ολιγαρχικά ΜΜΕ θα προβάλουν ως την δήθεν λύση στην ακρίβεια, δίνεται στα μεγάλα σουπερμάρκετ άλλη μια ευκαιρία προσοδοφορίας, αυτή τη φορά «πουλώντας» θέσεις στη λίστα. Γνωρίζουμε ότι τα σουπερμάρκετ πουλάνε μέχρι και τη θέση στο ράφι που θα τοποθετηθεί ένα προϊόν, τώρα θα πουλάνε και θέσεις στην ψευδολίστα του Άδωνι.

Η λύση λοιπόν της Κυβέρνησης είναι τόσο πραγματική και αποτελεσματική, σαν να έβαζε ο κ. Μητσοτάκης τον ΟΠΕΚ να διαμορφώσει ένα τέτοιο «καλάθι» με τις τιμές για το πετρέλαιο, για να σπάσει δήθεν το καρτέλ των πετρελαιάδων!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο