Κ. Γρηγοριάδης: Δεν γίνεται να ακρωτηριάσεις τη δημοκρατία για να τη διασώσεις δήθεν από αυτούς που επιχειρούν να την ακρωτηριάσουν

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Φεβ, 2023

Τροπολογία απαγόρευσης κομμάτων. Η τροπολογία που έφερε η Κυβέρνηση δήθεν για τον αποκλεισμό των νεοναζί επιβεβαιώνει δυστυχώς τον αρχικό μας φόβο. Από την αρχή το επισημάναμε, πως δεν γίνεται να ακρωτηριάσεις τη δημοκρατία για να τη διασώσεις δήθεν από αυτούς που επιχειρούν να την ακρωτηριάσουν. Δεν γίνεται. Γιατί αν γίνει, τότε αυτό είναι μια νίκη του Κασιδιάρη και μάλιστα από τα δικά σας χέρια, θα είναι μια νίκη του Κασιδιάρη.

Η δε διατύπωση της συγκεκριμένης διάταξης, είναι ευρηματική ή σουρεαλιστικά χιουμοριστική. Η διατύπωση περί πραγματικής ηγεσίας, καθώς υπάρχει μια κρυμμένη πραγματική ηγεσία και κάποιος θα προσποιείται στο κόμμα Κασιδιάρη ότι είναι αυτός η ηγεσία. Έχει ένα ενδιαφέρον γιατί υπάρχει ένα ιστορικό προηγούμενο. Ποιο είναι αυτό; Την ΕΠΕΝ, όπου ο σημερινός Υπουργός Εσωτερικών σας, ο κ. Βορίδης, τι ήταν τότε; Που φέρνει ο κ. Μητσοτάκης σήμερα διάταξη για την πραγματική ηγεσία; Ήταν, λοιπόν, αρχηγός, ήταν πρόεδρος της νεολαίας της ΕΠΕΝ ο κ. Βορίδης με αρχηγό ποιον; Τον Χρύσανθο Δημητριάδη και πραγματικό αρχηγό ποιο; Τον Γεώργιο Παπαδόπουλο που ευρίσκετο στη φυλακή.

Ο σημερινός Υπουργός έκανε ακριβώς αυτό που η Κυβέρνηση φέρνει μια διάταξη για να μη γίνεται πια. Ακριβώς αυτό έκανε ο Υπουργός της Μητσοτάκης. Ήταν σε ένα κόμμα που παρίστανε ότι έχει αρχηγό τον Χρύσανθο Δημητριάδη, ενώ ο πραγματικός ήταν έγκλειστος απριλιανός πρωταίτιος για εγκλήματα κατά συρροήν και για χούντα στο λαό μας. Αυτό ήταν.

Ας βγει τώρα με σαφήνεια ο κ. Βορίδης να μας πει αν με αυτό το νομοσχέδιο κάνει την πολύ καθυστερημένη, αυτοκριτική του ή απλά –πιο ύποπτο και μάλλον αυτό κάνει- θέλει με αυτόν τον τρόπο να εξουδετερώσει τον ανταγωνισμό στην ίδια «δεξαμενή» ψηφοφόρων. Ποια; Της άκρας άκρας ακροδεξιάς.

Ως ΜέΡΑ25, για να είμαστε εξηγημένοι, δεν θα γίνουμε συνεργοί, πρώτον, στην ηρωοποίηση του Κασιδιάρη και των λοιπών ναζί που θα επιτύχει με μαθηματική ακρίβεια η απαγόρευση που μεθοδεύει η Κυβέρνησή σας.

Δεύτερον, δεν θα γίνουμε συνεργοί στην απατηλή πλάνη του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί δήθεν η απαγόρευση να «φωτογραφίσει» αποκλειστικά ναζιστικά κόμματα, χωρίς να αποτελέσει προοίμιο για ένα «ντόμινο» απαγορεύσεων με καθαρά αντικομμουνιστική στόχευση, δεδομένου μάλιστα ότι είμαστε μέλη μιας ανιστόρητης Ευρωπαϊκής Ένωσης που κάθε 23η Αυγούστου «τσουβάλιαζει» το φασισμό με τον κομμουνισμό. Αυτό κάνει, να τη χαίρεστε την Ευρωπαϊκή σας Ένωση.

Στον αγώνα εναντίον του ναζισμού και του φασισμού οι δημοκράτες ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια Νέα Δημοκρατία που συστηματικά εντάσσει ναζί και φασίστες στην Αστυνομία μας και σε άλλους θεσμούς του κράτους και της κοινωνίας. Καταγγέλλουμε, λοιπόν, ως επικίνδυνα υποκριτική τη μεθόδευση της Κυβέρνησης.

Εμείς δουλεύουμε μέρα-νύχτα σφιχταγκαλιασμένοι με τους άλλους αντιφασίστες δημοκράτες, ώστε οι ναζί να συντρίβουν ηθικά και πολιτικά παντού, εδώ, στους δρόμους, στις πλατείες, σε κάθε είδους εκλογές.

Τώρα, δεν συγκρίνουμε σε καμία περίπτωση τη Νέα Δημοκρατία με την καταδικασμένη εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και ας έχει Υπουργό Εσωτερικών έναν «τσεκουράτο» ΕΠΕΝίτη που υπερασπιζόταν τη χούντα. Δεν είναι ο μόνος, άλλωστε. Η Μητσοτάκης Α.Ε. έχει κάνει Υπουργούς όλα ανεξαιρέτως τα «μορμολύκεια» -παίρνω την έκφραση από τον Αριστοφάνη- της μεγάλης του Καρατζαφέρη σχολής.

Ποια είναι η πραγματική δική σας ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας; Ποια είναι τα πρόσωπα που διαφεντεύουν τη χώρα και τα οποία αφοδεύουν επί του Πρωθυπουργού τους, επί του Πρωθυπουργού της χώρας κατά δήλωσή τους; Τα πρόσωπα αυτά το έχουν πει, είναι παγκοσμίως γνωστή η δήλωση. Τα πρόσωπα, λοιπόν, που διαφεντεύουν τη χώρα και κατά δήλωσή τους είτε αφοδεύουν επί του Πρωθυπουργού είτε πάλι κατά δήλωσή τους στέλνουν ευχαριστίες για τις υπηρεσίες που τους προσέφεραν διατελέσαντες Πρωθυπουργοί, όπως ο κ. Λάτσης που ευχαριστεί τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αλέξη Τσίπρα και τον δικό σας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συγγνώμη, αλλά ο «Ελληνικάρχης» -από το Ελληνικό προέρχεται αυτό- κ. Λάτσης όντως αυτό έκανε. Έδωσε συγχαρητήρια και στα τρία κόμματα τα μνημονιακά.

Ποια είναι, λοιπόν, τα πρόσωπα που είναι η πραγματική σας ηγεσία; Θα τα ακούσετε άλλη μια φορά. Θα τα πούμε. Τα επαναλαμβάνουμε για να μην τα ξεχνά ο ελληνικός λαός, αλλά και επίσης γιατί μας αρέσει πάρα πολύ. Παίρνουμε ηδονή και ευτυχία μέσα μας να τα επαναλαμβάνουμε δημόσια: Βαρδής Βαρδινογιάννης, Σπύρος Λάτσης, Ευάγγελος Μυτιληναίος, Γιώργος Περιστέρης, Πάνος Ξενοκώστας, Βαγγέλης Μαρινάκης, Λεωνίδας Μπόμπολας, Γιώργος Προκοπίου, Σταύρος Νιάρχος, Βασιλάκης Ευτύχιος. Αυτοί είναι οι επιχειρηματικοί σας προϊστάμενοι, αυτοί είναι τα πραγματικά αφεντικά που κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα. Έτσι ακριβώς.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο