Η πρόσκληση του ΜέΡΑ25 σε προεκλογικό, προγραμματικό διάλογο – Προχωράμε με το αγωνιστικό κομμάτι της μη συνθηκολογημένης Αριστεράς

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Φεβ, 2023

Μπροστά στην ζοφερή προοπτική της επιδείνωσης της κρίσης και της διαχείρισης των τραγικών επιπτώσεων της από μία νέα Κυβέρνηση της ολιγαρχίας που θα συνεχίσει τη λεηλασία της πλειοψηφίας της κοινωνίας, το ΜέΡΑ25 πρότεινε έναν διάλογο με όσους, κατά δήλωσή τους, αυτοχαρακτηρίζονται ως «προοδευτικοί».

Ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεν τους το προτείναμε, βέβαια, επειδή τους έχουμε εμπιστοσύνη. Τους το προτείναμε από σεβασμό στους προοδευτικούς ανθρώπους που εξακολουθούν να τους ακολουθούν. Εκείνοι επέλεξαν να κλείσουν την πόρτα σε αυτόν το διάλογο, παραπέμποντας μας για μετά τις εκλογές, δηλαδή, όταν μόνο τις «καρεκλίτσες» και τα αυτοκίνητα μπορούμε να μοιράσουμε, κάτι που, βέβαια, δεν μας ενδιαφέρει.

Απλό το μήνυμά μας προς τους προοδευτικούς ανθρώπους που εξακολουθούν να βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ: Η ηγεσία σας επέλεξε ως μοναδικό συνομιλητή σας το διαπλεκόμενο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που θεωρεί κατόρθωμα του και προσφορά μεγάλη, μεγίστη, στη χώρα, ότι μας έβαλε αλυσοδεμένους στο πρώτο μνημόνιο. Ένα κόμμα για το οποίο ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου θα ντρεπόταν σήμερα, όχι βέβαια όσο ντρέπεται αυτό το κόμμα για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Το μήνυμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια του ΚΚΕ (το οποίο πασχίζει να μας δαιμονοποιεί παρουσιάζοντας μας ως «ανάχωμα του συστήματος») ελήφθη. Εμείς προχωρήσαμε το διάλογο με το αγωνιστικό κομμάτι της Αριστεράς που δεν το βάζει κάτω, με ανθρώπους ανένταχτους, τίμιους, άσπιλους, με πατριώτες που δεν αντέχουν να βλέπουν τη δέσμια Ελλάδα σε αυτή τη δέσμια Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο