Κ. Μπιτσάνης στο Ράδιο ΜέΡΑ: Πάμε Δραπετσώνα κατ΄ επιλογή για το 1ο μας Συνέδριο Διαβουλευτικό και θα πάμε όλες και όλοι μαζί

Συνεντεύξεις - videos
03 Ιούν, 2021

Συνέντευξη παραχώρησε ο Συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 Κώστας Μπιστάνης στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου, αναφερόμενος στο 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25 στις 4, 5 και 6 Ιουνίου στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας.

«Πάμε Δραπετσώνα κατ’ επιλογή, με έναν Δήμαρχο στην περιοχή που υπερασπίζεται με κάθε τρόπο τον δημόσιο και ελεύθερο χώρο που διάφοροι επιβουλεύονται. Και πάμε όλοι μαζί, για να βρεθούμε από κοντά 600 με 700 άτομα από όλη την Ελλάδα, με όλα τα μέτρα ασφαλείας, σε έναν πανέμορφο χώρο που συνοδεύεται όμως από τις μυρωδιές από τα καζάνια που υπάρχουν δίπλα» ανέφερε ο Συντονιστής της ΚΕ του ΜέΡΑ25.

Ο Κώστας Μπιτσάνης υπογράμμισε ακόμα πως «στο Συνέδριο θα υπάρξουν χαιρετισμοί από μεγάλες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Ενώ το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο θα επιτρέψει με κάθε τρόπο την συμμετοχή όλων των μελών του ΜέΡΑ25 πανελλαδικά. Τέλος οι εργασίες θα κλείσουν την Κυριακή με μια όμορφη συναυλία με επιλεγμένους καλλιτέχνες σημειολογικά για το περιεχόμενο της μουσικής τους, αλλά και την στάση των ιδίων, τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και τον Σπύρο Γραμμένο».

Για την πολιτική συγκυρία, ο Συντονιστής της ΚΕ τόνισε πως μπορεί να φαντάζει οξυμένη, αλλά δεν είναι τελική, καθώς επίκειται εντατικοποίηση αυτών των επιθέσεων που υφίσταται η κοινωνία. «Έχουμε την υποχρέωση να επωμιστούμε τον ρόλο που η ίδια η κοινωνία μας δίνει σιγά σιγά, ως της μόνης πραγματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ενώ ακόμα συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσεις κάτι αν δεν πολεμήσεις και ο αγώνας σημαίνει ρήξη, αν δεν υπάρξει ρήξη δεν μπορείς να παλέψεις για να αλλάξεις τα πράγματα. «Είμαστε ειλικρινείς και με αυτή την ειλικρίνεια χτίζουμε τη σχέση μας με την βάση μας και την κοινωνία για να πολεμήσουμε αυτά τα πράγματα».

Τέλος ο Κώστας Μπιτσάνης κατέληξε πως «η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και δεν τελειώνει, δεν εξασφαλίζεται απλώς με την ψήφο μας την ημέρα των εκλογών, αυτό λέμε και στα μέλη μας και γι’ αυτό παλεύουμε και με τις διαδικασίες στο κόμμα μας και με τις εργασίες του συνεδρίου μας. Τους καλώ λοιπόν όλους να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Είναι υποχρέωση τους και χαρά δική μας».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο