Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος: Να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά σε όσους επωάζουν το αυγό του φιδιού να σηκώσουν κεφάλι

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Ιαν, 2022

Στις 27 Ιανουαρίου 1945 ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε το Άουσβιτς – Μπίρκεναου, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης του ναζιστικού καθεστώτος.

Έκτοτε η μέρα αυτή αποτελεί τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος και συνιστά μια διαρκή υπόμνηση για τα μεγαλύτερα εγκλήματα που διαπράχθηκαν ποτέ στην ιστορία, σε βάρος της ανθρωπότητας.

Σήμερα 77 χρόνια μετά, τα νεοναζιστικά μορφώματα ξεπηδούν και πάλι στην Ευρώπη. Ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και η ακροδεξιά  «αγκαλιάζονται» και πάλι από την κυρίαρχη ιδεολογία. Οι δηλητηριώδεις αυτές ιδέες  ποτίζουν και πάλι την κοινωνία που φτωχοποιείται και εξαθλιώνεται. Ο αγώνας μας απέναντι σε αυτό το απάνθρωπο και σκληρό πρόσωπο του φασισμού πρέπει να είναι εντατικός και ανυποχώρητος.

Να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά στα τείχη του μίσους, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της φυσικής και ψυχικής εξόντωσης και στις ιδέες της απανθρωπιάς, μαζί με όσους άμεσα ή έμμεσα επωάζουν το αυγό του φιδιού, να σηκώσουν κεφάλι.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο