Η Ντίνα Γκογκάκη στο Ράδιο ΜέΡΑ: Απτόητοι οι εργοδότες απαιτούσαν από τους εργαζόμενους να πάνε με τη χιονόπτωση στη δουλειά

Συνεντεύξεις - videos
19 Φεβ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε η Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για τις πιέσεις των εργοδοτών στους υπαλλήλους να εργαστούν παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Με την χιονόπτωση οι εργοδότες απαιτούσαν να πάνε στη δουλειά με κάθε μέσο. Το έχουμε καταγγείλει, έχουμε παρέμβει και στο υπουργείο Εργασίας και στην εργοδοσία. Την Τρίτη με αυτά τα καιρικά φαινόμενα όταν η ίδια η Πολιτική Προστασία έκανε λόγο για καιρικά φαινόμενα και σύστηνε πως θα παραμείνουμε σπίτι μας και περιορισμό στις μετακινήσεις, οι εργοδότες, ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ, απαιτούσαν από τους συναδέλφους με κάθε τρόπο να πάνε στη δουλειά τους» τόνισε η κα Γκογκάκη.

Απτόητοι οι ιδιοκτήτες, επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ζητούν από τους εργαζομένους να εργαστούν παρά το γεγονός ότι θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους, απειλώντας τους πως δεν θα καταβληθεί το μεροκάματό τους ή να το αντικαταστήσουν με ρεπό. «Ζητάμε να μπει ένας φραγμός στην ασυδοσία. Αν και απευθυνθήκαμε στο υπουργείο Εργασίας αυτό κωφεύει».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο