Η Κυβέρνηση δεν επιδοτεί ούτε τα νοικοκυριά, ούτε τις επιχειρήσεις για την ενέργεια, επιδοτεί τους ολιγάρχες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Φεβ, 2022

Νέα μέτρα δήθεν στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και για το μήνα Φεβρουάριο, καθώς όπως φαίνεται το φαινόμενο της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, δεν είναι τόσο προσωρινό και παροδικό, όπως διατεινόταν στην αρχή της εκδήλωσης του η Κυβέρνηση.

Τα μέτρα όμως και πάλι που ανακοίνωσε ο κ. Σκρέκας εμπεριέχουν τις γνωστές επιδοτήσεις της ενέργειας και μάλιστα με οριζόντιο τρόπο (χωρίς δηλαδή εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια), επιδοτήσεις δηλαδή ουσιαστικά των ύπερκερδων των ολιγαρχών στον χώρο της ενέργειας και όχι των χειμαζόμενων καταναλωτών.

Η Μητσοτάκης Α.Ε. δεν επιδοτεί στην πραγματικότητα ούτε τα νοικοκυριά, ούτε και τις επιχειρήσεις. Επιδοτεί 5 ολιγάρχες παρόχους και την ιδιωτικοποιημένη πια ΔΕΗ. Ένα καρτέλ δηλαδή που έχει στηθεί στον χώρο της ενέργειας, η δύναμη του οποίου να κερδοσκοπεί δεν «σπάει» με περαιτέρω στήριξη στο ίδιο το καρτέλ.

Αντιθέτως πρέπει άμεσα να καταργηθεί το Χρηματιστήριο της Ενέργειας που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει τη δυνατότητα σε 5 παρασιτικούς ολιγάρχες να τζογάρουν τις τιμές του ρεύματος και να κοινωνικοποιηθεί η ΔΕΗ. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να υπάρξει πραγματική ελάφρυνση και μείωση στους λογαριασμούς, η οποία δεν θα είναι και προσωρινή.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο