Η Κέρκυρα αντιστέκεται μαζί με το ΜέΡΑ25 στα εγκλήματα του μνημονιακού τόξου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Ανακοινώσεις Οργανώσεων
12 Ιούλ, 2020

Αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 βρίσκεται από χθες στην Κέρκυρα με την Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Β’3 Αθηνών Σοφία Σακοράφα, τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη και πλήθος στελεχών του ΜέΡΑ25, αλλά και μελών από την τοπική οργάνωση του κόμματος.

Το ΜέΡΑ25 έδωσε δυναμικό παρών τόσο το πρωί του Σαββάτου στις κινητοποιήσεις και την μαζική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας ενάντια στην επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο νησί, όσο και το απόγευμα με εξίσου μαζική πορεία και καθιστική διαμαρτυρία ενάντια στα εγκαίνια του Πρωθυπουργού σε μία ακόμα μνημονιακή “επένδυση” έκτρωμα στον Ερημίτη της Κέρκυρας.

Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφτηκε το νησί με μεγάλο μέρος του Υπουργικού του Συμβουλίου, κρύβεται από χθες σε στημένες φιέστες και περιχαρακωμένες συναντήσεις αποφεύγοντας να συναντήσει και να αντιμετωπίσει τον Κερκυραϊκό λαό ο οποίος πρόδηλα διαφωνεί στις πολιτικές και τα σχέδια του.

Οι άνθρωποι του τουρισμού, των ξενοδοχείων και της εστίασης, οι εποχικά εργαζόμενοι και άλλοι, εξέφρασαν χθες τις έντονες αγωνίες τους για την οικονομική δυσπραγία και την Κυβερνητική ανικανότητα να διαχειριστεί αυτή την κρίση προστατεύοντας τον κόσμο της εργασίας, τις θέσεις, το εισόδημα και τα δικαιώματα τους.

Ενώ και η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας, άνθρωποι νέοι αλλά και μεγαλύτεροι, εξέφρασαν την έντονη αντίδραση τους στις μπουλντόζες του κ. Μητσοτάκη που τώρα ισοπεδώνουν τον Ερημίτη, μια περιοχή με μοναδικό φυσικό κάλος και πλούσια βιοποικιλότητα, ένα “οικόπεδο” φιλέτο που χάρει στο ΤΑΙΠΕΔ και τη μνημονιακή διαδικασία νέμεται ένας ακόμα ξένος ολιγάρχης, με πληθώρα νομιμοποιήσεων (δωράκια) σε αυτόν και φυσικά πάντα με τα χρήματα των ίδιων των φορολογουμένων, μιας και ένας ακόμα μνημονιακός “επενδυτής” δανείζεται τα χρήματα για την επένδυση αυτή από τις τράπεζες που ανακεφαλαιοποίησε ο ελληνικός λαός.

Αυτή την “επένδυση” εγκαινίασε χθες ο Πρωθυπουργός στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, με μια διαχρονική προσπάθεια βέβαια της συνέχειας του μνημονιακού κράτους, μιας και για το συγκεκριμένο “έργο” έβαλε για τα καλά το χέρι της και η προηγούμενη Κυβέρνηση του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την αποεπένδυση του μνημονιακού τόξου που υποβαθμίζει το περιβάλλον και τη ζωή των κατοίκων, ενώ παράλληλα ζημιώνει χωρίς να προσφέρει τίποτα στους πολίτες παρά μόνο στην ολιγαρχία δίχως σύνορα, αντιστάθηκε σθεναρά χθες μέχρι αργά το βράδυ το ΜέΡΑ25, με την Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Σοφία Σακοράφα μάλιστα να βρίσκεται καθήμενη ακριβώς μπροστά στις δυνάμεις καταστολής του κ. Χρυσοχοΐδη μαζί με τους πολίτες που εύλογα και δίκαια διαμαρτύρονταν.

Ως ΜέΡΑ25 εκφράζουμε την σαφή και έντονη διαφωνία μας στο έγκλημα που συντελείται στον Ερημίτη της Κέρκυρας, ενώ προτείνουμε την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ της ΝΔ και του Υπερταμείου του ΣΥΡΙΖΑ που συντελούν αυτά τα μνημονιακά εγκλήματα.

Η παρουσία μας στο νησί θα συνεχιστεί εν αντιθέσει με τον Πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο που ήδη το βάζουν στα πόδια, με επαφές και συναντήσεις σήμερα Κυριακή της Βουλευτή Β’3 Αθηνών Σοφίας Σακοράφα στις ξακουστές και ιστορικές φιλαρμονικές του νησιού, αλλά και την άφιξη της Βουλευτή Α’ Ανατολικής Αττικής Μαρίας Απατζίδη, καθώς και του Γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη για πλήθος επαφών, δράσεων και συνέντευξη τύπου όπου θα παρουσιάσει την Πρόταση Νόμου του ΜέΡΑ25 αύριο Δευτέρα 13 Ιουλίου.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο