Η επιβολή προστίμου στο ΚΚΕ είναι πολιτικά απαράδεκτη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Αυγ, 2020

Η επιβολή προστίμου 4% επί της ετήσιας επιχορήγησης στο ΚΚΕ είναι πολιτικά απαράδεκτη και θυμίζει άλλες εποχές.

Κανένας πολιτικός χώρος ριζοσπαστικής οργάνωσης δεν μπορεί να υποχρεώνεται να “δίνει” τους απλούς ανθρώπους των λαϊκών τάξεων που τον στηρίζουν με μικροποσά.

Η Κυβέρνηση εφαρμόζει τον αντιδραστικό νόμο που ψήφισαν μαζί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 2014 και τον οποίο έπειτα δεν κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένας νόμος που αντιμετωπίζει τα πολιτικά κόμματα ως ανώνυμες εταιρείες, αν και για την ακρίβεια κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ούτε στις ανώνυμες εταιρείες όπου οι μετοχές τους παραμένουν ανώνυμες!

Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μοιράζει αφειδώς χρήματα σε μέσα συστημικής προπαγάνδας χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, κάνει την μία απευθείας ανάθεση μετά την άλλη χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν και “χαρίζει” το ένα δωράκι μετά το άλλο στους ολιγάρχες χωρίς φυσικά να δίνει ούτε και για αυτά λογαριασμό σε κανέναν.

Η παρέμβαση στα εσωτερικά των κομμάτων και στη λειτουργία τους είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη για την ελεύθερη πολιτική δράση και οργάνωση των πολιτών. Το “κόμμα ρουφιάνος” που προωθεί το μνημονιακό τόξο δεν “ευδοκίμησε” ούτε σε πιο δύσκολες και ανελεύθερες εποχές.

Συμπαραστεκόμαστε στο ΚΚΕ ενάντια στην πολιτική δίωξη που υφίσταται, απόλυτα, χωρίς αλλά, υποδιαστολές και υποσημειώσεις. Το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο πρέπει να καταργηθεί και να ανακληθεί άμεσα η κατάπτυστη αυτή απόφαση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο