H Ελλάδα καταψήφισε για πρώτη φορά το ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Δεκ, 2019

Μια σειρά από χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, καταψήφισε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων.

Υπογραμμίζοντας αυτή την απότομη στροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ο εμφανώς ικανοποιημένος Ισραηλινός ΥπΕΞ Ίσραελ Κατζ ευχαρίστησε τις χώρες που «αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο που ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ» εντάσσοντας το Τμήμα για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων σαν «θεσμό που εκπροσωπεί τη δομική προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ» για να προωθήσει το «παλαιστινιακό αφήγημα» και «μια καθαρά αντι-ισραηλινή ατζέντα».

Σαν ΜέΡΑ25 θεωρούμε απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή την διολίσθηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας σε μια ακόμα λογική “υποδειγματικού κρατούμενου”, αυτή τη φορά όμως όχι στην τρόικα, αλλά στις διάφορες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και το άρμα του κ. Νετανιάχου.

Aκολουθεί η δήλωση της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Σοφίας Σακοράφα για το θέμα

Μια οδυνηρή εξέλιξη. Για πρώτη φορά, χθες, 3 Δεκεμβρίου 2019, η Ελλάδα καταψήφισε το Ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Πρόκειται για ριζική μεταστροφή της στάσης μας στο συγκεκριμένο θέμα, μετά από δεκαετίες. Γράφτηκε μια μελανή σελίδα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, που σηματοδοτεί την προσχώρηση της χώρας μας στη μειοψηφική πλευρά, που δεν αναγνωρίζει τα αναφαίρετα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού. Με την επικίνδυνη και αντεθνική αυτή στάση μας, η χώρα αποστασιοποιείται από τα αυτονόητα του διεθνούς δικαίου. Αποστασιοποίηση που μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα για το σύνολο των ελληνικών συμφερόντων. Οι περισπούδαστοι ιθύνοντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αναγνώριση και υπεράσπιση του δικαίου δεν είναι δυνατόν να είναι επιλεκτική.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο