Η δημοκρατία που αποκαταστάθηκε πριν 46 χρόνια σήμερα βάλλεται

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Ιούλ, 2020

Η 46η επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μας βρίσκει με μία ακόμα φαινομενικά σταθερή μνημονιακή Κυβέρνηση σε ένα όμως εξαιρετικά ασταθές περιβάλλον. Η κρίση στις σχέσεις της χώρας μας με τη γείτονα Τουρκία, η κρίση υγειονομική και οικονομική με την πανδημία του κορωνοϊού, η κρίση των θεσμών και της ίδιας της δημοκρατίας δοκιμάζουν τους πολίτες μιας χώρας που βιώνει ήδη 10 χρόνια πολιτικών λιτότητας και εξαθλίωσης.

Η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε στον τόπο με αίμα και σκληρές θυσίες, με εξεγέρσεις, συλλογικούς αγώνες, διεκδικήσεις και την επιμονή ενός λαού, με το αίμα του οποίου σφραγίστηκε η πύλη του Πολυτεχνείου και η κατάληψη της Νομικής. Μια Δημοκρατία που αποκαταστάθηκε μετά και το αίμα της Κύπρου και όλων των εγκληματικών χειρισμών υποχείριων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Μια Δημοκρατία που δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται καθημερινά, με μνημονιακές Κυβερνήσεις να έχουν καταντήσει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο, το Κοινοβούλιο επικυρωτικό όργανο προειλημμένων τροικανικών αποφάσεων, τα μέσα ενημέρωσης μαύρη προπαγάνδα, τους θεσμούς και τη δικαιοσύνη όργανο ημετέρων για αλλότριους σκοπούς.

Αυτή τη δημοκρατία καλείται ο λαός μας να διαφυλάξει αφού πρώτα δώσει έναν σκληρό αγώνα για να επιστρέψει το “δήμο” στη δημοκρατία. Διότι ένα πολίτευμα στο οποίο κυριαρχεί η τρόικα και οι πρακτικές της, το ιερατείο των Βρυξελλών και τα εγκλήματα του, η ολιγαρχία δίχως σύνορα και τα παραγγέλματα της, αυτοκαταλύεται στην πράξη.

Το ΜέΡΑ25 καλεί τους πολίτες σε μια πραγματική δημοκρατική επανάσταση, όπως στην Ευρώπη το DiEM25 αγωνίζεται με κύριο στόχο του τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης, έτσι και στη χώρα μας το ΜέΡΑ25 καλεί τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση και επαγρύπνηση έναντι τόσο του 5ου μνημονίου, όσο και της καταστολής, της ακροδεξιάς, του αυταρχισμού, της φτώχειας, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που καθημερινά παραμερίζουν τη δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών για τα οποία δόθηκαν μεγάλοι και αιματηροί αγώνες από το λαό μας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο