Η Δημοκρατία μας μόλις δέχτηκε πλήγμα – Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να θερίσουμε θύελλες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Φεβ, 2023

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να κάνουν νομικίστικη κουβέντα σήμερα στη Βουλή για το ζήτημα της τροπολογίας Βορίδη για την απαγόρευση κομμάτων. Δεν χωρά όμως ο νομικισμός στο θέμα αυτό. Το ζήτημα είναι ξεκάθαρα πολιτικό: ο φασισμός και ο ναζισμός πρέπει να αντιμετωπιστούν κοινωνικά και πολιτικά. Τί θα επιφέρει η νομοθέτηση της τροπολογίας Βορίδη; Την μη ύπαρξη φανερά ναζιστικού κόμματος στη Βουλή. Λέμε φανερά, επειδή ο φασισμός/ναζισμός είναι η επιβολή με τη βία των συμφερόντων του κεφαλαίου, και από τέτοια κόμματα στη Βουλή, δυστυχώς έχουμε, πχ το κυβερνόν όπως βέβαια και όλα τα συνθηκολογημένα σε δανειστές και ολιγαρχία κόμματα.

Το πραγματικό επίδικο όμως, ποιο είναι; Να κρύψουμε τους ναζί κάτω από το χαλί, ώστε να σκάσουν μελλοντικά γιγαντωμένοι, ενώ τα κόμματα που σήμερα είτε υπερψήφισαν, είτε στάθηκαν στο «ΠΑΡΩΝ», να παριστάνουν τους ανήξερους;

Η Χ.Α. το 2012 δεν έπεσε από τα σύννεφα: τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας την αβάνταραν, τους παρουσίαζαν ως αγανακτισμένους δηθεν κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ οι κυβερνήσεις έπαιξαν και παίζουν μαζί της στα σώματα ασφαλείας και ιδίως στην αστυνομία. Η δε πολιτική αναβάθμιση των δεδηλωμένα τότε φασιστών και ναζιστών σε υπουργούς, όπως ο επικεφαλης του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και υπερασπιστής των τρομοκρατών του ΜΑΒΗ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου), που τώρα θεωρείται πολιτικός παράγων – εδραίωσε την ακροδεξιά στη χώρα μας, εκφασίζοντας την κοινωνία μας… Άλλωστε, όπως έγραφε ο Πουλαντζάς: «Η εκδήλωση των ναζιστικών μορφωμάτων δεν θα ήταν εφικτή αν δεν είχε προηγηθεί ο εκφασισμός του κοινωνικού σώματος».

Τι θα συμβεί λοιπόν με αυτήν την τροπολογία στην κοινωνία; Θα εξαλείψει την αναπαραγωγή του ναζισμού και του φασισμού; ΟΧΙ, θα την γιγαντώσει! Και θα το κάνει επειδή εξακολουθούν να συντρέχουν – και πιο έντονα – οι κοινωνικοί λόγοι αναπαραγωγής αυτών των απλοϊκών, μισανθρωπικών, ρατσιστικών και καταστροφικών ιδεολογημάτων: φτώχεια, περιθωριοποίηση και ακροδεξιά ιδεολογική ηγεμονία από τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας! Η Ολιγαρχία θέλει την ακροδεξιά, η εφεδρεία της είναι!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο