Η Δέσποινα Κουτσούμπα στο Ράδιο ΜέΡΑ: Μιλάμε για υπόθεση παιδεραστίας και η κυβέρνηση στρατεύεται στη λογική «θύματα βγάλτε το σκασμό»

Συνεντεύξεις - videos
18 Φεβ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για τα τεκταινόμενα της Λίνας Μενδώνη αλλά και το σκάνδαλο Λιγνάδη.

Για την αμφιλεγόμενη στάση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων με βασικότερο τις καταγγελίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη κάνει λόγο η Δέσποινα Κουτσούμπα. «Αν κρατήσει την καρέκλα της δεν την ενδιαφέρει το γεγονός ότι θα την κρατήσει έχουσα το προσωνύμιο «αυτή που συγκάλυπτε έναν παιδεραστή».

Διάβασα ένα σχόλιο στο facebook που έλεγε «αν παραιτηθεί σήμερα η κα Μενδώνη θα είναι η τελευταία προσφορά που θα κάνει στον Πολιτισμό αλλά πιθανότατα θα είναι και η πρώτη προσφορά που θα κάνει στον Πολιτισμό της χώρας». Είχε διατελέσει 15 χρόνια ως γραμματέας, πάντα κρυμμένη πίσω από υπουργούς, η Μενδώνη δεν είχε καμία ευθύνη. Τώρα που είναι υπουργός αν γίνει καμία στραβή την ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός. Ουσιαστικά τι μας λέει; «Εγώ δεν ήξερα, εκτελούσα εντολές». Γνωρίζαμε τον βίο και πολιτεία της, τον αυταρχικό τρόπο που πολιτεύεται, το ότι είναι αδίστακτη όταν υπάρχουν συμφέροντα θα κάνει οτιδήποτε. Ακόμη και να κάνει την Ακρόπολη αγνώριστη για χάρη ενός χορηγού. Το χειρότερο είναι η υποκρισία της. Μισεί οποιονδήποτε αγαπάει τη δουλειά του. Αυτό αφορούσε πριν την Πολιτιστική Κληρονομιά, φάνηκε τώρα και με τον Σύγχρονο Πολιτισμό. Αυτά που ξέραμε εμείς όταν ήταν γενική γραμματέας, όταν έγινε υπουργός τα έμαθε όλη η Ελλάδα.

Οι κακές γλώσσες λένε όταν επελέγη, και νομίζω επιβεβαιώνεται, ότι ακριβώς στο Σύγχρονο Πολιτισμό θα διόριζε όποιον της έλεγαν από το περιβάλλον Μαξίμου, και δεν εννοώ τον πρωθυπουργό και τους συμβούλους του, εννοώ την κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι».

«Από την πρώτη ημέρα που είχαμε τις καταγγελίες για τον Λιγνάδη για ποιο λόγο δεν βγήκαν να πούνε «συγγνώμη δεν ξέραμε, τον παραιτούμε, τα θύματα να πάνε στην δικαιοσύνη και θα τα στηρίξουμε», αναρωτιέται η κα Κουτσούμπα και συμπληρώνει: «Αντιθέτως, μέχρι και χθες προσπάθησαν να το συγκαλύψουν. Αυτό είναι ένα θέμα. Ενώ σε όλη την υπόλοιπη ιστορία metoo ήταν πάρα πολύ έντιμη η κυβέρνηση, στην ιστορία του Λιγνάδη και ενώ οι καταγγελίες είναι πολύ πιο σοβαρές από αυτές που βάρυναν τον Κιμούλη, ακόμη και τον Φιλιππίδη. Ενώ μιλάμε για υπόθεση παιδεραστίας όλη η κυβέρνηση και το δημοσιογραφικό σύστημα που ακολουθεί την κυβέρνηση, στρατεύεται στη λογική «θύματα βγάλτε το σκασμό». Αυτό υπάρχει κάποιος πολιτικός λόγος να το κάνει. Και ο πολιτικός λόγος είναι ότι προστατεύει κάτι άλλο. Το σημαντικό είναι να βγουν όλα στο φως, να βγουν οι μηχανισμοί συγκάλυψης».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο