Η αλληλεγγύη θα νικήσει! Κανένα σπίτι στα χέρια των αρπακτικών!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Δραστηριότητα
11 Απρ, 2024

Διακοπή της δίκης των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών

Ξεκίνησε σήμερα στα Δικαστήρια της Ευελπίδων η δίκη του Στάθη Λεουτσάκου, συντονιστή της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά και ακόμη 11 αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών, που είχαν συλληφθεί παράνομα το 2017 στις μεγάλες κινητοποιήσεις στο Ειρηνοδικείο Αθήνας για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας, ενόψει της ψήφισης από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και του ιδιώνυμου για την δίωξη των αλληλέγγυων πολιτών.

Στα Δικαστήρια βρέθηκαν, σε αλληλεγγύη προς τους διωκόμενους αγωνιστές, ο Γιάνης Βαρουφάκης, γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, ο Δημήτρης Στρατούλης και η Μαριάνα Τσίχλη, γραμματείς της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά, ο Νίκος Χουντής πρώην ευρωβουλευτής, στελέχη και υποψήφιοι-ες ευρωβουλευτές της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά.

Η δίκη διεκόπη για να συνεχιστεί στις 26 Απριλίου. Ήδη στην ακροαματική διαδικασία, αποκαλύφθηκε ο πολιτικός χαρακτήρας των διώξεων και σκευωριών που στήθηκαν εις βάρος των αγωνιστών, με σκοπό να καμφθούν οι κοινωνικές αντιστάσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις. Οι δικηγόροι της υπεράσπισης κονιορτοποίησαν το αυθαίρετο κατηγορητήριο, ενώ οι αστυνομικοί που προσήλθαν ως μάρτυρες κατηγορίας αδυνατούσαν να καταλογίσουν έστω και μία από τις πράξεις που αποδίδονται ως κατηγορίες στους κατηγορούμενους αγωνιστές.

Η αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών είναι κρίσιμη σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει απελευθερώσει πλήρως τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και προγραμματίζονται δεκάδες χιλιάδες εξώσεις οικογενειών από τα σπίτια τους. Η κυβέρνηση της ΝΔ δουλεύει αποκλειστικά για τα συμφέροντα των τραπεζών και των αρπακτικών των funds που αγοράζουν τα δάνεια των δανειοληπτών έναντι ενός πινακίου φακής για να εισπράξουν πολλαπλάσια κέρδη, πετώντας στο δρόμο οικογένειες που φτωχοποιούνται από την ακρίβεια, την ανεργία και τις συσσωρευμένες επιπτώσεις των μνημονίων.

Ως εδώ! Ο αγώνας για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας συνεχίζεται. Μπλόκο στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις των αρπακτικών- προστασία της πρώτης κατοικίας- κατάργηση του σχεδίου Ηρακλής.

Να αθωωθούν όσοι και όσες αγωνίζονται για το δικαίωμα στη στέγη!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο