Η Αλεξανδρούπολη ως ορμητήριο του νατοϊκού στρατού και του αμερικανικού κεφαλαίου LNG για το μνημονιακό τόξο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Μάι, 2022

Ο κ. Μητσοτάκης περιέφερε χθες τον Σαρλ Μισέλ στην Αλεξανδρούπολη εγκαινιάζοντας τις εργασίες για εγκαταστάσεις του LNG που θα λειτουργήσουν το 2024 σε συνέχεια των πολιτικών και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, που θέλουν την Αλεξανδρούπολη, πέρα από ορμητήριο του νατοϊκού στρατού με τις βάσεις που έδωσαν οι κύριοι Τσίπρας-Μητσοτάκης στον Τζ. Πάιατ, και ορμητήριο του αμερικανικού κεφαλαίου, των συμφερόντων δηλαδή του LNG.

Αυτό είναι προφανώς το «όραμα» του μνημονιακού τόξου για την Αλεξανδρούπολη. Ένα «όραμα» που πέρα από επικίνδυνο -αφού πέρα από ορμητήριο η περιοχή γίνεται και στόχος- και αντί-περιβαλλοντικό -δεν συνιστά πράσινη μετάβαση το LNG αλλά μάλλον το αντίθετο-, είναι και ανόητο και ασύμφορο, τόσο επειδή το LNG είναι ακριβότερο, όσο κι επειδή το 2024 που θα ξεκινήσουν, αν ξεκινήσουν να λειτουργούν οι εγκαταστάσεις, θα είναι πια πολύ αργά.

Στον αντίποδα αυτής της υποβάθμισης ουσιαστικά της Αλεξανδρούπολης, ασχέτως του πώς την παρουσιάζουν τα συστημικά μέσα μαζικής εξαπάτησης, το ΜέΡΑ25 έχει προτείνει εδώ και καιρό την μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας, με έμφαση στην Αλεξανδρούπολη και την Θεσσαλονίκη, σε Μεσογειακό Κέντρο Παραγωγής και Διανομής Πράσινου Υδρογόνου με χρήση ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγεται από πλωτές ανεμογεννήτριες.

Ας βγάλει ο καθένας και η καθεμιά τα συμπεράσματα του.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο