Η Ακτή Ντοβίλ εκπέμπει SOS – Το ΜέΡΑ25 στο πλευρό των κατοίκων για την προστασία των δημοσίων, πράσινων χώρων

Δραστηριότητα
12 Σεπ, 2022

Το πάρκο της Σοφούλη (ακτή Ντοβίλ), έκτασης 10 στρεμμάτων είναι ιδιοκτησίας Εθνικής Τράπεζας, αλλά αξιοποιείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια από την κοινωνία της Καλαμαριάς ως ελεύθερος και δημόσιος χώρος αναψυχής. Η Εθνική, από την πλευρά της, στο πλαίσιο εκμετάλλευσης της περιουσίας της, πέτυχε κατόπιν δικαστικού αγώνα τον αποχαρακτηρισμό του χώρου με την απόφαση 1103/26.7.2021 του ΣτΕ. Αυτό, δυστυχώς, σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος χώρος του πάρκου δύναται να οικοδομηθεί και να τσιμεντοποιηθεί.

Θεωρούμε αδιανόητη, απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη την τσιμεντοποίηση του πάρκου. Οι χώροι πρασίνου και αναψυχής στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης σπανίζουν. Δεν θα επιτρέψουμε την παράδοση αυτού του πάρκου στην ιδιωτικομανία, καθώς δεν έχουμε τα περιθώρια να απωλέσουμε ως κοινωνία ακόμα έναν χώρο πρασίνου. Απαιτούμε να παραμείνει το πάρκο Σοφούλη χώρος άθλησης και αναψυχής και να αποδοθεί στην κοινωνία της Καλαμαριάς και όχι σε ιδιώτες επενδυτές και τραπεζίτες που θέλουν να προβούν στην ανέγερση πολυκατοικιών και ξενοδοχειακών μονάδων.

Το ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε δράση έξω από το πάρκο το απόγευμα της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη, την Συντονίστρια της Κεντρικής Επιτροπής Λίτσα Αλεξάκη, καθώς και μέλη και στελέχη του κόμματος ενημερώθηκαν από τον Σύλλογο Πολιτών Κελλάριου Όρμου (Καραμπουρνάκι) “Μικρό Έμβολο” για το πάρκο και όλες τις ενέργειες τόσο του συλλόγου πολιτών της περιοχής, όσο και της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης και της ίδιας της Τράπεζας που προωθεί την οικοπεδοποίηση του συγκεκριμένου χώρου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο