Γιώργος Λογιάδης: «Οι πολιτικές σας έχουν αλυσοδέσει την Ελλάδα»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Οκτ, 2020

Η τοποθέτηση του βουλευτή Ηρακλείου, του ΜέΡΑ25, Γιώργου Λογιάδη, κατά  τη διάρκεια της συζήτησης επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αρχής γενομένης από το ΠΑΣΟΚ, μετά εσείς, η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ, έχετε φυλακίσει τη χώρα στους φαύλους κύκλους του χρέους, της υπερφορολόγησης, της εξαθλίωσης, της αναξιοπρέπειας της πτώχευσης. Σήμερα, ως Νέα Δημοκρατία, έχετε απέναντί σας τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Είμαι βέβαιος ότι και πολλοί από αυτούς οι οποίοι σας ψήφισαν τελευταία φορά, σήμερα θα σας έχουν γυρίσει την πλάτη. Και να μην ξεχνάμε, το 62% είναι, επίσης, αυτό που το 2015 από το «Όχι» έγινε «Ναι», «Ναι σε όλα» και από εσάς.

Το 2010 αλυσοδέσατε την Ελλάδα, σε αντίθεση με αυτό που έγινε με τη Γερμανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου της διεγράφη ένα μεγάλο μέρος του χρέους της και το υπόλοιπο διασυνδέθηκε με την ανάπτυξή της. Είναι αυτό ακριβώς που ο Γιάνης Βαρουφάκης προσπάθησε να κάνει τότε στα Eurogroups.

Να θυμίσω, επίσης, ιστορικά -διότι όποιος δεν γνωρίζει ιστορία, είναι καταδικασμένος να την επαναλαμβάνει- το τι έγινε πάλι με τη Γερμανία μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου της επιβλήθηκαν δυσβάσταχτοι όροι και δάνεια, λιτότητα, απαξίωση και χρέος. Αυτό έφερε τον Χίτλερ στην εξουσία με εκλογές και ακολούθησαν ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και η καταστροφή της Ευρώπης.

Σε αυτό το δρόμο βαδίζουμε σήμερα ως Ελλάδα και ως Ευρώπη.

Το 2010 πτωχεύσατε το δημόσιο τομέα και ξεπουλήσατε κάθε αξιόλογο τμήμα του, όπως οι υποδομές και η δημόσια περιουσία. Σήμερα, το 2020, με το νομοσχέδιό σας θα αποτελειώσετε, θα εξαθλιώσετε και θα πτωχεύσετε τον πολίτη. Τώρα θα οδηγήσετε σε ιδιωτική πτώχευση, ενώ αιωνίως θα είμαστε υπό πτώχευση.

Δεν θα αναφερθώ στην προσχηματική πρόταση δυσπιστίας, ούτε θα αναλύσω το έκτρωμα αυτό, το οποίο ονομάζετε δεύτερη ευκαιρία στο πτωχευτικό αυτό νομοσχέδιο. Θα ήθελα να τονίσω, όμως, ότι άλλο νομοσχέδιο καταθέσατε στη διαβούλευση και άλλο φέρατε στη Βουλή, όπως κάνατε πολύ πρόσφατα με το νομοσχέδιο για την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης, όπου στην αρχή υπήρχε μεγάλη συναίνεση από το κοινοβουλευτικό Σώμα στην Επιτροπή, μετά, όμως, από την τροποποίηση του νομοσχεδίου, όπου φέρατε μαζί με αυτό και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ κ.λπ., βρέθηκαν όλοι απέναντί σας.

Πτωχευμένα και αναξιόπιστα είναι τα κόμματά σας, που έχουν χρέη ως κόμματα και δεν τα αποπληρώνουν, όχι ο απλός, ο ανυπεράσπιστος πολίτης. Απευθύνομαι στους πολίτες που μας παρακολουθούν. Κάνουμε μονολόγους κωφών εδώ. Είστε Φαρισαίοι όταν o ένας κατηγορεί και ρωτάει τον άλλον αν αυτό το νομοσχέδιο σας το επέβαλε η τρόικα, διότι γνωρίζετε όλοι πολύ καλά, ότι εσείς οι τρεις που υπογράψατε τα μνημόνια, τα επιβάλλατε στον ελληνικό λαό.

Αν είχαμε πραγματική δημοκρατία και διάλογο, θα έπρεπε να αποσύρετε το νομοσχέδιο αυτό, διότι εσείς σήμερα έχετε μόνο κοινοβουλευτική πλειοψηφία και όχι κοινωνική πλειοψηφία. Όλοι είναι εναντίον σας. Έχοντας την κοινωνία απέναντί σας, περνάτε αντισυνταγματικά νομοσχέδια. Πτωχεύετε την περιουσία των Ελλήνων και εννοώ των ιδιωτών. Τη δημόσια την έχετε ήδη ξεπουλήσει και οι τρεις σας, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό είναι το ζουμί του πτωχευτικού σας νομοσχεδίου, που δρομολόγησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς, το ΜέΡΑ25, αναδείξαμε την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου σας και καταγγέλλουμε τη διαδικασία ως προσχηματική.

Καλή σας νύχτα και μεταφορικά».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο