Γιάνης Βαρουφάκης στον Real FM: «Θέλουμε να αποδώσουμε το ΜέΡΑ25 στους ανθρώπους που το πλαισίωσαν μετά τις εκλογές»

Συνεντεύξεις - videos
04 Ιούν, 2021

Για το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25 που ξεκινάει απόψε (Παρασκευή 4 Ιουνίου)

Από τότε που μπήκαμε στη Βουλή είχαμε υποσχεθεί ότι το ΜέΡΑ25 θα μετατραπεί σε ένα δημοκρατικό συμμετοχικό κόμμα. Έχουμε φτιάξει ένα καταστατικό με ενδιαφέρουσες διαδικασίες. Είμαστε σε πλήρη εγρήγορση προσυνεδριακού διαλόγου με 22 θεματικές. Την Κυριακή θα γίνουν ηλεκτρονικές ψηφοφορία από όλα τα μέλη μας πανευρωπαϊκά έτσι ώστε την Κυριακή το βράδυ να έχει κλείσει το προεκλογικό μας προγράμμα. Η σημασία είναι να αποδώσουμε το ΜέΡΑ25 στους ανθρώπους που το πλαισίωσαν μετά τις εκλογές.

Οικονομία

Η δική μου ανησυχία είναι πιο βαθιά και πιο μακροπρόθεσμη, γιατί ναι θέλουμε ο τουρισμός να πάει όσο καλύτερα γίνεται, θα υπάρξουν προβλήματα, αλλά ο πληθωρισμός που υπάρχει στις πρώτες ύλες θα εξομαλυνθεί κάποια στιγμή, η αγωνία η δική μου είναι τι γίνεται μετά. Τι γίνεται όταν εμφανιστεί το πραγματικό κόστος της πανδημίας σε ότι αφορά θέσεις εργασίας, λουκέτα και ιδίως τι θα γίνει ότι ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός.

Η αγωνία μου είναι ότι όταν ο τουρισμός βελτιωθεί, τα μικρομάγαζα αρχίζουν να σηκώνονται από το καναβάτσο της πανδημίας, θα έρθει ο πέλεκυς της λιτότητας, που θα επιβάλλει το Βερολίνο μέσω Βρυξελλών σε μια κυβέρνηση που το μόνο που ξέρει να λέει είναι ναι σε όλα.

Για τις φοιτητικές εκλογές και τις αλλαγές απάντησε

Είναι υποκριτικό. Τους έχω πει τόσες φορές στη Βουλή, θέλετε να κάνετε ένα μεγάλο δώρο στα ελληνικά πανεπιστήμια σε ότι αφορά την αποκομματικοποίηση; Καταργήστε την ΔΑΠ, που είναι το μεγαλύτερο καρκίνωμα στο πανεπιστήμιο, την εταιρεία που πουλάει συνειδήσεις, βαθμούς, εξαγοράζει τόσο τους φοιτητές, όσο και τους καθηγητές. Θέλετε να κάνετε κάτι; Κάντε αυτό.

Η κα Κεραμέως είναι υπουργός ενός κόμματος, που έχει τη μεγαλύτερη και την πιο χυδαία κομματική παράταξη στα πανεπιστήμια. Αυτή είναι, αν μιλούσα στο ΚΚΕ θα έλεγα καταργήστε την Πανσπουδαστική. Εμείς ως ΜέΡΑ25 δεν θέλουμε κομματικοποίηση, θέλουμε πολιτικοποιήση των φοιτητών.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο