Για έναν ουσιαστικό εορτασμό της Επανάστασης του ‘21

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Νοέ, 2019
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

 

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, κ. Γιάνης Βαρουφάκης, συναντήθηκε στις 13:00 σήμερα στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή με την κα Γιάννα Αγγελοπούλου η οποία τον επισκέφτηκε με την ιδιότητα της προέδρου της επιτροπής διοργάνωσης της διακοσιοστής επετείου της Επανάστασης του 1821.

Η κα Αγγελοπούλου εξέθεσε στον κ. Βαρουφάκη τις σκέψεις της και τον προβληματισμό της για τον βέλτιστο τρόπο με τον οποίο, 200 χρόνια από την απαρχή του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα, οι Ελληνίδες και οι Ελληνες θα μπορέσουμε, σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, να αναστοχαστούμε τους αγώνες, τις επιτυχίες, τις ήττες και, γενικότερα, το παρελθόν και μέλλον του ελληνισμού.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ευχαρίστησε την κα Γιάννα Αγγελοπούλου, εξέφρασε την ικανοποίησή του από την εναντίωσή της σε «ενιαίο αφήγημα» τόσο για την Επανάσταση του 1821 όσο και την Ιστορία του Ελληνικού Κράτους, και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις σκέψεις της στα μέλη, την Πολιτική Γραμματεία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Μετά από σοβαρή, καλόπιστη, μελέτη των προτάσεων της υπό την κα Αγγελοπούλου επιτροπής, το ΜέΡΑ25 δεσμεύεται να καταθέσει τις δικές του προτάσεις. Οι προτάσεις αυτές δεν μπορούν να μη λάβουν υπ’ όψη ότι, δυστυχώς, η διακοσιοστή επέτειος της μεγάλης εξέγερσης που συγκλόνισε την Ευρώπη βρίσκει την πατρίδα μας σε ένα νέο ιδιότυπο καθεστώς Χρεοδουλοπαροικίας εντός μιας Ευρώπης που αποδομείται όσο χώρες όπως η Ελλάδα ασφυκτιούν.

Το ΜέΡΑ25 θεωρεί ότι η Επανάσταση του 1821 πρέπει να εορταστεί όπως της αξίζει: Ως κορυφαία στιγμή του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, του οποίου το κίνημα του Φιλελληνισμού αποτέλεσε αναπόσπαστο μέρος έτσι όπως συγκρούστηκε με το φάσμα του ευρωπαϊκού αυταρχισμού (π.χ. Ιερά Συμμαχία). Για να επιτευχθεί όμως αυτό, με σεβασμό στην Ιστορία και στην έννοια της Εθνικής Ανεξαρτησίας, ο εορτασμός του 2021 δεν επιτρέπεται να κλείσει τα μάτια στην ανάγκη νέων λαϊκών αγώνων για την απελευθέρωση από σύγχρονες μορφές υποδούλωσης και εθνικής αναξιοπρέπειας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο