Γ. Βαρουφάκης σε φοιτητές στο προαύλιο της ΝΟΠΕ: Χρειαζόμαστε πολλές αντιστάσεις για να προστατέψουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο

Δραστηριότητα
28 Μάι, 2021

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης συζήτησε με φοιτητές και φοιτήτριες στον προαύλιο χώρο των «αντιμαθημάτων» της Νομικής Σχολής Αθηνών, στο πλαίσιο της συζήτησης που διοργάνωσε η Νεολαία του ΜέΡΑ25 το απόγευμα της Πέμπτης με θέμα: «Τι πανεπιστήμιο θέλουμε;».

Την συζήτηση άνοιξε ο Συντονιστής της Νεολαίας του ΜέΡΑ25 Θωμάς Αχταρίδης μιλώντας για την επίθεση που δέχεται το δημόσιο πανεπιστήμιο και το πως η πανδημία χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα από την Κυβέρνηση, για να αποφύγει τις μαζικές φοιτητικές αντιδράσεις σε μια σειρά από αντιδραστικές ρυθμίσεις. «Όμως η φοιτητική κοινότητα κινητοποιήθηκε γιατί είναι αποφασισμένη να μην εφαρμόσει τους νόμους της κας Κεραμέως και της Κυβέρνησης που έχει ανοίξει τα πάντα μετά την πανδημία εκτός από τα πανεπιστήμια» τόνισε ο Συντονιστής της Νεολαίας του ΜέΡΑ25.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στην παρέμβαση του αναφέρθηκε στο πρόβλημα της εμπορευματοποίησης και της υποχρηματοδότησης του δημοσίου πανεπιστημίου, λέγοντας πως οι «εχθροί» του, που προωθούν την ιδιωτικοποίηση βρίσκονται και στους ίδιους τους κόλπους του πανεπιστημίου πέρα από τις Κυβερνήσεις και την ολιγαρχία. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κάλεσε μάλιστα τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να εντείνουν τις αντιστάσεις τους μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα. «Αν άλλαζαν το άρθρο 16 του Συντάγματος κάθε εξάμηνο θα αύξαναν τα δίδακτρα» σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ ανέφερε ακόμα πως «το μοντέλο που έχει η Κυβέρνηση στο μυαλό της, είναι το μοντέλο του Πινοσέτ στη Χιλή, ιδιωτικοποιώντας τα πάντα εκτός από τον αέρα».

Η συζήτηση με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες ήταν ιδιαίτερα ζωντανή και εποικοδομητική, με αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις, ιδέες, αλλά και προβληματισμούς και αγωνίες να εκφράζονται από τις νέες και τους νέους στον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ η Νεολαία του ΜέΡΑ25 είχε αναρτήσει κι ένα πανό στον χώρο που ανέγραφε: «Η κανονικότητα τους δεν χωράει τα όνειρα μας. Μαζί δημιουργούμε έναν άλλο κόσμο».

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο