Γ. Βαρουφάκης: «Νόμιζε ο Μητσοτάκης ότι θα ξεχαστούν τα Τέμπη. Δεν ξεχνιέται ο πόνος και η συγκάλυψη»

Συνεντεύξεις - videos
10 Απρ, 2024

Συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης FM100 παραχώρησε τη Δευτέρα 1η Απριλίου ο Γιάνης Βαρουφάκης τονίζοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η ενωτική πρωτοβουλία του ΜέΡΑ25 ενόψει των Ευρωεκλογών.

«Οι ευρωεκλογές είναι πιο χαλαρές και γιαυτό κυβέρνηση και αντιπολίτευση προσπαθούν να πολώσουν το κλίμα. Εμείς και το ’19 κατεβήκαμε με ευρωπαϊκό πρόταγμα και μάλιστα εγώ ήμουν υποψήφιος στη Γερμανία για συμβολικούς λόγους. Φέτος είμαι υποψήφιος στην Ελλάδα, κινούμαστε πάλι πανευρωπαϊκά. Στις γερμανικές ευρωεκλογές θα κατέβουμε αυτόνομα, στην Ιρλανδία με τον Μικ Γουάλας και την Κλερ Ντέηλι ενώ στην Ιταλία συμμετέχουμε σε έναν συνδυασμό προοδευτικών οικολογικών δυνάμεων» ανέφερε ο Γ. Βαρουφάκης τονίζοντας πως το ΜέΡΑ25 αντιμετωπίζει τις ευρωεκλογές με την υπευθυνότητα που τους αξίζει και όχι ως πρόβα τζενεράλε για τις εθνικές εκλογές.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: Θα αντιμετωπίσουμε την Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν, που υπονομεύει ολόκληρο το ευρωπαϊκό στερέωμα μέσα από πολεμοχαρείς πολιτικές που αποβιομηχανίζουν ακόμα και τη Γερμανία. Θα αντιπαρατεθούμε με τις πολιτικές πλήρους δέσμευσης της Ευρώπης σε μία Ουάσιγκτον η οποία συστηματικά υπονομεύει τη διεθνή σταθερότητα μέσα από το νέο ψυχρό πόλεμο με την Κίνα.  Και θα μιλήσουμε για τη σημασία που έχει ο πλούτος της Ευρώπης να γεννήσει ένα βασικό εισόδημα για τους Ευρωπαίους πολίτες και για τη σημασία που έχει την κλιματική κρίση να την πληρώσουν οι έχοντες.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ρωτήθηκε για τις τελευταίες αποκαλύψεις ως προς την τραγωδία των Τεμπών και τόνισε: «Ο Μητσοτάκης νόμιζε ότι το έγκλημα των Τεμπών τελείωσε επειδή ο κόσμος ξεχνάει όπως τον συμβουλεύει ο Γκρίνμπεργκ, όμως ο πόνος των ανθρώπων δεν ξεχνιέται ούτε η συγκάλυψη. Ο κ . Μαρινάκης αποφάσισε να συγκρουστεί με τον κ. Μητσοτάκη , επειδή μάλλον κάτι δεν του ‘δωσε. Όποιος και να είναι ο λόγος αποκαλύφθηκε η μονταζιέρα. Πολύ δύσκολα ο Μητσοτάκης θα το ξεπεράσει αυτό το πλήγμα παρόλο που δεν έχουν περάσει ούτε 12 μήνες απ’ όταν βγήκε κυρίαρχος των εκλογών».

Σε ερώτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 απάντησε: «Ο Σύριζα συνθηκολόγησε στα βασικά του προτάγματα στο όνομα της Αριστεράς και υπέγραψε την παραχώρηση όλων των αεροδρομίων σε μία γερμανική εταιρεία, το σπάσιμο των τρένων και την ιδιωτικοποίηση με αποτέλεσμα δύο πτωχευμένες εταιρείες, μία ιταλική και μία ελληνική η μία να πάρει τις ράγες και η άλλη τα τρένα. Μας έβαλε στη διαδικασία του “Ηρακλή” με 1.100.000 σπιτικά αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίζουν τα funds από τα Νησιά Κέημαν και από το Ντέλαγουερ που έρχονται να τους πάρουν τα σπίτια. Για μας δεν υπάρχει πια ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και η Νέα Αριστερά αποτελείται από υπουργούς που υπέγραψαν ναι σε όλα» τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο