Γ. Βαρουφάκης από τον Πειραιά για την εργατική Πρωτομαγιά: Στηρίζουμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στον ανελέητο ταξικό πόλεμο που δέχονται

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Μάι, 2022
Στο πλευρό των λιμενεργατών και λιμενεργατριών στον Πειραιά που από χθες δέχονται επίθεση από το «αστυνομικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη και την απεργοσπαστική εργοδοσία τους, βρέθηκε το ΜέΡΑ25 με συγκέντρωση και πορεία των μελών του για την εργατική Πρωτομαγιά που κατέληξε στα γραφεία της Cosco στο Λιμάνι.

Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρών ο Γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης καθώς και οι βουλεύτριες και βουλευτές Σοφία Σακοράφα, Φωτεινή Μπακαδήμα, Μαρία Απατζίδη  και Κρίτων Αρσένης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε από τον Πειραιά για την εργατική Πρωτομαγιά:

Χτες, παραμονή της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η «Μητσοτάκης ΑΕ» αποφάσισε να στείλει στους  απεργούς της Cosco τις κλούβες, την αύρα, τα ΜΑΤ. Οι εργαζόμενοι δεν πτοήθηκαν. Σήκωσαν το γάντι.

Εμείς είμαστε σήμερα εδώ, Εργατική Πρωτομαγιά, για να στηρίξουμε τις εργαζόμενες, τους εργαζόμενους  που δέχονται έναν ανελέητο ταξικό πόλεμο από την Κυβέρνηση και την ολιγαρχία.

Το ΜέΡΑ25 με όλες μας τις δυνάμεις θα στηρίξουμε αυτό τον πόλεμο, θα είμαστε από τη σωστή μεριά της Ιστορίας με τους εργαζόμενους εναντίον της ολιγαρχικής εργοδοσίας της «Μητσοτάκης ΑΕ». Γενικότερα αν το δούμε, γιατί είναι παγκόσμια ημέρα γιορτής της εργασίας, έχουμε έναν τεράστιο πόλεμο, μία μεγάλη σύγκρουση απέναντι στην κοινωνία, σε κάθε χώρα, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο εργασίας, μεταξύ των δυνάμεων της εργασίας και των δυνάμεων του κεφαλαίου, το οποίο είναι ανεξέλεγκτο πλέον εδώ και πολλές δεκαετίες, καταστρέφει τον πλανήτη και καθιστά αδύνατη μία κοινή παγκόσμια ευημερία.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση στεφάνου από τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο