Γ. Κακαρνιάς για Γ. Μιχαηλίδη: Να εφαρμοστεί ο κανόνας με σεβασμό των δικαιωμάτων, χωρίς το καθεστώς εξαίρεσης που εφαρμόζεται σε ανθρώπους συγκεκριμένης πολιτικής ταυτότητας

Ράδιο ΜέΡΑ
12 Ιούλ, 2022

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η ζωή και η υγεία του κρατούμενου Γιάννη Μιχαηλίδη μετά από 50 ημέρες απεργία πείνας και ο δικηγόρος του Γιώργος Κακαρνιάς μίλησε στο Στίγμα της ΜέΡΑς για την κατάστασή του, αλλά και για το ενδεχόμενο της αποφυλάκισής του, που τελικά όπως σημειώνει είναι θέμα βούλησης: «Η κατάσταση της υγείας του Γιάννη είναι πολύ δύσκολη. Ήδη υπάρχουν συμπτώματα που είναι ανησυχητικά έως πολύ ανησυχητικά, με πόνους στα νεφρά και όχι μόνο. Η εισαγγελική πρόταση είναι αρνητική και προτείνει να μην γίνει δεκτή η έφεση του Γιάννη. Η τελευταία μας ελπίδα είναι το Συμβούλιο Εφετών… Σε περιπτώσεις όπως του Κορκονέα, αλλά όχι μόνο, τα αρμόδια δικαστικά όργανα πήραν αποφάσεις που για πολλούς ήταν μη αναμενόμενες. Δηλαδή βλέπουμε ότι όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει η δυνατότητα να ληφθούν αποφάσεις, ακόμη και αν βρίσκονται σε αντίθεση με την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.»

Στην παρέμβασή του ο δικηγόρος του αναρχικού κρατούμενου στηλίτευσε αυτό που προσδιόρισε ως καθεστώς εξαίρεσης, το οποίο «έχει εφαρμοστεί κατ’ επανάληψη σε συγκεκριμένους ανθρώπους, συγκεκριμένης πολιτικής ταυτότητας, το οποίο λέει σε γενικές γραμμές ότι για εσάς δεν ισχύουν όλα όσα νομίζετε ότι ισχύουν. Είστε η εξαίρεση στον κανόνα. Εμείς ζητάμε να σταματήσει αυτό. Να μην υπάρχει εξαίρεση. Να εφαρμοστεί ο κανόνας και να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα.»

Ο κ. Κακαρνιάς τονίζει ότι το θέμα δεν είναι τι υποστηρίζει σε θεωρητικό επίπεδο ένας κρατούμενος: «Το θέμα είναι αν τέλεσε αδικήματα και αν εξέτισε την ποινή του για αυτά. Η απάντηση είναι ότι εξέτισε την ποινή του για αυτά και πλέον δικαιούται να βγει».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο