Φτάνει πια – Δεν νομιμοποιούμε την κοροϊδία και την ληστεία των πολιτών υπέρ των ολιγαρχών του καρτέλ των σουπερμάρκετ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Δεκ, 2022

Ο επιδοματικός λαϊκισμός έχει κατακτήσει πια ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό, το ΜέΡΑ25 όμως δεν νομιμοποίησε την κοροϊδία του food pass και τις αυξήσεις που θα γίνουν από τα σουπερμάρκετ όπως ήδη εξαγγέλλεται, μέσα από αυτήν την δήθεν ενίσχυση της Κυβέρνησης.

Πρόκειται για καθαρή ληστεία των πολιτών στους οποίους δεν δίνει η Μητσοτάκης Α.Ε., παίρνει, όπως ακριβώς έκανε και μέσα από τις δήθεν επιδοτήσεις στο ρεύμα. Αντί δηλαδή να βάλει φρένο στην ξέφρενη κερδοσκοπία των ολιγαρχικών καρτέλ, τα ενθαρρύνει να αυξάνουν στρατοσφαιρικά τις τιμές των βασικών για την επιβίωση, “επιδοτώντας” τους πολίτες για να πληρώσουν τα “κερατιάτικα”, δηλαδή τελικά παίρνοντας απ΄ την τσέπη τους για να πλουτίσουν κι άλλο οι ήδη υπερευνοημένοι λίγοι.

Ως ΜέΡΑ25 ζητάμε μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και βασικά κοινωνικά επιδόματα, μέσω μιας Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής κάθε μήνα, καταγγέλλοντας τις πολιτικές των μνημονιακών Κυβερνήσεων που επιλέγουν να δώσουν κάπου, κάποτε και κάποια ψίχουλα σε κάποιους, διότι αυτό εντείνει ακριβώς τον ταξικό πόλεμο και την λεηλασία που έχουν εξαπολύσει σε βάρος της κοινωνίας.

Δεν μπορεί λοιπόν κι ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο αυτό να μιλάει για την ανάγκη “γενναίας αναδιανομής” χωρίς ρήξη όμως με αυτές τις πολιτικές την οποία ούτε μπορεί να διανοηθεί.

Πρέπει να μπει ένα τέλος στην λογική των pass και παράλληλα με τις μόνιμες αυξήσεις στα εισοδήματα των πολιτών, να καταργηθεί το Χρηματιστήριο της Ενέργειας και να μειωθεί συνολικά ο ανώτατος συντελεστής του ΦΠΑ στο 15%, όχι μόνο σε ορισμένα προϊόντα.

Πρέπει να συγκρουστούμε με αυτή την λογική των διαρκών περικοπών εισοδημάτων και δικαιωμάτων, τις οποίες δήθεν ρεφάρουν μετά οι μνημονιακές Κυβερνήσεις με φιλοδωρήματα, μια πολιτική που νομιμοποίησε δυστυχώς και ως δήθεν “αριστερή” πολιτική και ο κ. Τσίπρας.

Το ΜέΡΑ25 κι αυτό αρκετές φορές βασισμένο στη λογική ότι η έστω κάποια πρόσκαιρη ανακούφιση για μερίδα της κοινωνίας, είναι σημαντική, είχε εκφραστεί κι αυτό με το “Παρών” σε αντίστοιχες ψηφοφορίες, όμως μετά και τα πρόσφατα ρατσιστικά χαρακτηριστικά που έλαβε ο επιδοματικός λαϊκισμός του μνημονιακού τόξου (με το 600άρι στους ένστολους) και την ωμή κοροϊδία της συγκάλυψης της ληστείας των πολιτών από τους ολιγάρχες των σουπερμάρκετ, δηλώνουμε καθαρά πως φτάνει πια, ως εδώ και καταψηφίζουμε αυτές τις πολιτικές.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο