Εκδήλωση για τα “SLAPP” και την ανάγκη νομοθετικής προστασίας των πολιτών και των κινημάτων διοργάνωσε ο Τομέας Δικαιοσύνης του ΜέΡΑ25

Συνεντεύξεις - videos
22 Δεκ, 2022

Ο Τομέας Δικαιοσύνης του ΜέΡΑ25 διοργάνωσε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών εκδήλωση για τις στρατηγικές αγωγές κατά της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά (SLAPP) και την ανάγκη νομοθετικής προστασίας απέναντι σε μία βιομηχανία καταχρηστικών αγωγών δίωξης και φίμωσης με πρόσχημα την προστασία του καλού ονόματος, της τιμής, της υπόληψης και της προσωπικότητας, που τα τελευταία χρόνια έχει στηθεί.

Ο σκοπός των SLAPP προφανής: η καταστολή της παρέμβασης της κοινωνίας των πολιτών.

Ο στόχος: Ακτιβιστές, Ενεργοί πολίτες, Κοινωνικοί αγωνιστές, Δημοσιογράφοι, Νομικοί, Συνδικαλιστές, Αιρετοί, ακόμη και Βουλευτές.

Ο Τομέας Δικαιοσύνης του ΜέΡΑ25 θέτει σε διαβούλευση την πρόταση των δικηγόρων της “Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής”, προτείνοντας ένα θεσμικό πλαίσιο νομοθετικής προστασίας ενάντια στο “πάγωμα” του λόγου της κοινωνίας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος, εκπρόσωπος του Τομέα Δικαιοσύνης του ΜέΡΑ25, ενώ υπήρξε εισήγηση από τον Τομέα Δικαιοσύνης του ΜέΡΑ25 από την Έφη Μουγκαράκη, δικηγόρο, και εισήγηση της πρότασης της “Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής” από τον Δημήτρη Σαραφιανό, δικηγόρο, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Παρέμβαση, περιγράφοντας την εμπειρία τους από διώξεις SLAPP, έκανε ο Σταύρος Αντύπας, νομικός, Πρωτοβουλία Κεφαλονιάς “Όχι άλλα Αιολικά”, ο Κλέων Γρηγοριάδης, βουλευτής Βόρειου τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25, ο Μάριος Διονέλλης, δημοσιογράφος, ο Αλέξανδρος Μπίστης, πολιτικός επιστήμονας, Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου, η Αναστασία Παπαχρίστου, συνδικαλίστρια Γενικό Συμβούλιο ΑΔΕΔΥ και υπάλληλος ΟΤΑ, η Σταυρούλα Πουλημένη, δημοσιογράφος, η Σταυρούλα Συράκου, Αντιδήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και η Φαίη Τζανετουλάκου, Δρ. Ιστορίας της Τέχνης, Περιβαλλοντική Ακτιβίστρια.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο