Φεμινιστική συγκέντρωση και πορεία – Τετάρτη 10 Απριλίου, Πλ. Κλαυθμώνος – 7 μ.μ.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Δραστηριότητα
09 Απρ, 2024

Πριν λίγες μέρες η Κυριακή Γρίβα δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της και πολλαπλό κακοποιητή έξω από το ΑΤ Αναργύρων, όπου είχε πάει να τον καταγγείλει. Όταν ζήτησε ένα περιπολικό για να τη συνοδέψει στο σπίτι της, η απάντηση που πήρε ήταν ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί». Την Δευτερά είχαμε την απόφαση της εισαγγελέως να ασκήσει έφεση κατά του σκέλους της αθώωσης της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας, δέκα μέρες μόνο από την πρωτόδικη ετυμηγορία. Παράλληλα γίνεται γνωστό πώς η αστυνομία δέχεται μια καταγγελία ενδοοικογενειακής βίας κάθε 45 λεπτά.

Κράτος, πολιτεία και κυβέρνηση συνεχίζουν να αδιαφορούν για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, με την κυβέρνηση να μην λαμβάνει καμία μέριμνα για την προστασία των θυμάτων και να αρνείται κάθε συζήτηση για την νομική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία, ενώ αρχές και δικαιοσύνη δεν χάνουν την ευκαιρία να συγκαλύψουν βιαστές, παιδοβιαστές και μαστροπούς. Δεν φτάνει μόνο να βγαίνουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός και να παροτρύνουν τα θύματα να μιλήσουν, πρέπει να υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα για να προστατεύονται τα θύματα. Χρειάζεται να αντιμετωπιστεί ριζικά η πατριαρχία και ο σεξισμός που υπάρχουν σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας. Στην εκπαίδευση, στην πολιτική, στην προσέγγιση των ΜΜΕ σε θέματα που αφορούν την έμφυλη βία.

Από την υπόθεση του Κολωνού μέχρι την γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, η πατριαρχία κακοποιεί, βιάζει, σκοτώνει με τις ευλογίες της Κυβέρνησης, της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, συμμετέχουμε μαζί με άλλες συλλογικότητες και καλούμε όλ@ αύριο, Τετάρτη 10 Απριλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 19:00 στην συγκέντρωση και πορεία.

Η προάσπιση της ισότητας και της ασφάλειας και η αντιμετώπιση της πατριαρχίας, είναι επιτακτική ανάγκη για όλ@ μας!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο