Έξι πολιτικές που προτείνει και θα εφάρμοζε σήμερα το ΜέΡΑ25 για την αντιμετώπιση της Ακρίβειας αντίδοτο στον εμπαιγμό και την κοροϊδία του «καλαθιού του νοικοκυριού»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Νοέ, 2022

Την ώρα που η Μητσοτάκης Α.Ε. κοροϊδεύει κατάμουτρα την κοινωνία και στήνει επικοινωνιακές φιέστες πάνω στον πόνο και την αγωνία των ανθρώπων, χωρίς όμως επί της ουσίας να βοηθάει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ανασάνουν, ενώ την ίδια στιγμή επιδοτεί κιόλας γενναιόδωρα τους παρασιτικούς ολιγάρχες χρεώνοντας τη χώρα μας και υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενιών, το ΜέΡΑ25 καταθέτει έξι πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την πραγματική, άμεση ανακούφιση των πολιτών από την ακρίβεια:

1. Πρώτον, δημιουργία ενός “Δείκτη Μέσων Χονδρικών Τιμών Ειδών Σουπερμάρκετ” και επιβολή εξοντωτικών προστίμων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Διότι αν δούλευε πραγματικά σωστά η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα έπρεπε να επιβάλει τέτοια πρόστιμα στους ιδιοκτήτες των σουπερμάρκετ όταν ο ρυθμός αύξησης της λιανικής τιμής, των τιμών τους, ξεπερνάει αυτόν το δείκτη μέσων χονδρικών τιμών ειδών σουπερμάρκετ.

2. Για το ΦΠΑ, δεν θα έπρεπε να είναι στο 24% αλλά στο 15% σε μια χώρα σαν την Ελλάδα και ο μεσαίος ούτε στο 11% ούτε στο 13%, αλλά στο 6%.

3. Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, των κατώτατων συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων χρησιμοποιώντας ένα νέο “Δείκτη Μέσων Τιμών Τροφίμων-Στέγης-Ενέργειας”

4. Μια άλλη Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή των εισοδηματικών ορίων πάνω από τα οποία ο φορολογούμενος περνά σε ανώτερο συντελεστή φορολόγησης εισοδήματος, γιατί αυτήν τη στιγμή κάποια εισοδήματα αυξάνονται -ιδίως μικρομεσαίων- δεν αυξάνεται όμως η αγοραστική δύναμη, αντίθετα μειώνεται γιατί ο πληθωρισμός είναι πιο μεγάλος, αλλά οι συγκεκριμένοι μικρομεσαίοι μεταφέρονται σε υψηλότερη κλίμακα φορολόγησης. Αυτό πρέπει να σταματήσει με μια Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή.

5. Κατάργηση της ψευτο-αγοράς των «κόκκινων» δανείων, του λεγόμενου “ΗΡΑΚΛΗ” και αντικατάστασή της από μία Δημόσια Εταιρεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, σύμφωνα με την Πρόταση Νόμου που κατέθεσε το ΜέΡΑ25 το Δεκέμβριο του 2020 για τον “Οδυσσέα”.

6. Κατάργηση του τρισάθλιου και χυδαίου «δήθεν» Χρηματιστηρίου Ενέργειας και επιβολή ενός πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, ώστε να μην είναι πάνω από 5% από το μέσο κόστος της κιλοβατώρας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο