Επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Οκτ, 2023

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή

Δύο εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ως γνήσιος συνεχιστής όλων των προηγούμενων εγχώριων κυβερνήσεων, υποταγμένων σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, είναι άκρως επικίνδυνη, καθώς θέτει την Ελλάδα στο επίκεντρο των πολέμων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Χθες δημοσιεύτηκε η είδηση ότι η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά» συμμετέχει σε νατοϊκή δύναμη στην ανατολική Μεσόγειο που πλέει προς το Ισραήλ.

Επιπλέον, είναι προφανές ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα «αξιοποιήσουν» τη βάση της Σούδας για υποστήριξη των επιθέσεων των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων σε Γάζα και Λίβανο! Όσο κι αν η κυβέρνηση επιχείρησε με καθυστέρηση να το παρουσιάσει ως δραστηριότητα στο πλαίσιο προγραμματισμένης νατοϊκής άσκησης, δεν πείθει ούτε τους πλέον αδαείς.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας στη Βάρνα, παρουσία του κ. Μητσοτάκη. Παρά την κάλυψή της από τα εγχώρια ΜΜΕ ως Συνόδου που αφορούσε υποτίθεται την «ενεργειακή συνεργασία και τη συνδεσιμότητα», η δεξιά βουλγαρική ιστοσελίδα “Καπιτάλ” δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνείας. Κάνει σαφή αναφορά στο σκοπό της που δεν είναι άλλος από την απαίτηση του ΝΑΤΟ για δημιουργία «πολεμικού μεταφορικού διαδρόμου», ο οποίος θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη και – μέσω Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Μπουργκάς και Βάρνας – θα καταλήγει στην Κονστάντσα, με δυνατότητα επέκτασης στη Μολδαβία (δηλαδή, στα σύνορα της Ουκρανίας)!

Απέναντι στο “ναι σε όλα” της κυβέρνησης στους ατλαντικούς ηγεμόνες, το ΜέΡΑ25 προτάσσει την ανάγκη αδέσμευτης εξωτερικής πολιτικής, όπως αυτή περιγράφεται στην Διακήρυξη των Αθηνών για τη σφυρηλάτηση ενός νέου Κινήματος Αδεσμεύτων, με στόχο τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη.

Από την τριμερή Σύνοδο της Βάρνας τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο