Ένα ακόμα κατεπείγον νομοσχέδιο με μνημονιακή λογική

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Δεκ, 2019
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Το «μίνι πολυνομοσχέδιο» του Υπουργείου Υγείας που εισήχθη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, συμπυκνώνει την πάγια και άκρως προβληματική στρατηγική της ΝΔ στο Νομοθετικό έργο: Δεν είναι μίνι, δεν είναι κατεπείγον, και δεν αφορά μόνο το Υπουργείο Υγείας. Πίσω από το μόνιμο φερετζέ του κατεπείγοντος, η κυβέρνηση ακυρώνει τη δημόσια διαβούλευση. Πίσω από την πάγια απαράδεκτη τακτική των «λοιπών διατάξεων», περνάει στη ζούλα ρυθμίσεις-μπαλώματα επί παντός επιστητού (από καλύψεις κενών στα νοσοκομεία μέχρι τη συνοριοφυλακή, την δήθεν προστασία πρώτης κατοικίας και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης).
Η Εισηγήτρια του ΜέΡΑ25 Βουλευτής Β’ Πειραιά Φωτεινή Μπακαδήμα έκανε λόγο για “προσωρινή επίλυση προβλημάτων” καθώς και για ορισμένες διατάξεις που είναι “βοηθητικές” για τον κόσμο και τις οποίες το ΜέΡΑ25 θα υπερψηφίσει. Επιπλέον υπογράμμισε την “εδραίωση της αστυνομοκρατίας ακόμα και στο προσφυγικό με το παρόν νομοσχέδιο”.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Βουλευτής Β1 Αθηνών Κλέων Γρηγοριάδης αφού πρώτα στηλίτευσε την αυταρχική πολιτική της Κυβέρνησης με τα πρόσφατα περιστατικά αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια έναντι πολιτών που διαμαρτύρονταν, σήκωσε τα χέρια του ψηλά από το βήμα της Βουλής και αναφώνησε: “παραδίνομαι – παραδίνομαι – παραδίνομαι”, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δημοκρατία αυτή, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είναι αυτή δημοκρατία; Να την χαίρεστε (απευθυνόμενος στους Βουλευτές της συμπολίτευσης)! Εμείς θα διεκδικήσουμε κάποια άλλη, μια πραγματική δημοκρατία”.
Αναφορικά με το σχέδιο νόμου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 δήλωσε πως δεν προωθεί καμία ουσιαστική και πραγματική λύση καθώς “για να γίνει κάτι πραγματικά ουσιαστικό θα πρέπει να δραπετεύσουμε πρώτα από τα μνημόνια, για τα οποία οι δύο τελευταίες Κυβερνήσεις (αυτή και η προηγούμενη) μας διαβεβαιώνουν ότι έχουν τελειώσει, ενώ οι πολίτες νιώθουν ότι μόλις τώρα αρχίσανε!”.

Τέλος και ο Βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος, Γιώργος Λογιάδης, έκανε λόγο για “fast track νομοθέτηση” και αναφέρθηκε στη διάταξη του άρθρου 29 που αφορά την ανέγερση του αεροδρομίου στο Καστέλι.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο