Δήλωση της Σοφίας Σακοράφα για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Ιαν, 2020

Κάποιοι, που θέλουν δυστυχώς να ονομάζονται ηγέτες θεωρούν ότι μπορούν οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε τοποθεσία να δολοφονούν ανεξέλεγκτα. Η στυγνή δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από Αμερικανικές δυνάμεις στη Βαγδάτη είναι επικίνδυνη για την Ειρήνη και τη διεθνή σταθερότητα. Καταλύει ευθέως το Διεθνές Δίκαιο και παραβιάζει κυνικά την έννοια της εθνικής κυριαρχίας των Κρατών. Ισοπεδώνει κάθε έννοια νομιμότητας και διεθνούς νόμου και συνιστά απειλή για την ίδια τη δημοκρατία και τους διεθνείς κανόνες. Νομιμοποιεί, τέλος οποιαδήποτε κυβέρνηση να υιοθετεί παρόμοιες επιθέσεις κατά το δοκούν αναγάγοντας το δίκαιο του ισχυρού σε μοναδικό δίκαιο που αναγνωρίζει.

Είναι εμφανές ότι η δολοφονία του δεύτερου πιο ισχυρού αξιωματούχου του Ιράν, δε λαμβάνει υπόψη τον σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει για την περιοχή, ενέχει τον κίνδυνο ενός νέου καταστροφικού, μαζικού περιφερειακού πολέμου, ενώ όπως δήλωσαν και αρκετά μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, η πράξη αυτή «θα φέρει στην Αμερική όχι λιγότερα αλλά περισσότερα φέρετρα». Ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι αδύνατο να αγνοεί τις συνέπειες αυτής της δολοφονίας. Είναι εμφανές ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει την κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στη Μέση Ανατολή. Μόνο που είναι αδύνατο να την ελέγξουν με απρόβλεπτες συνέπειες για τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.

Η ξεκάθαρη καταδίκη από την παγκόσμια κοινότητα αυτών των αλαζονικών και επικίνδυνων ενεργειών είναι η ελάχιστη πρώτη υποχρέωση κάθε Κράτους που θέλει να λέγεται πολιτισμένο. Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αναθεωρήσει την πολιτική της απόλυτης ταύτισης με τα αμερικανοϊσραηλινά συμφέροντα που σίγουρα δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όπως αποδεικνύεται απειλούν συνολικά την ανθρωπότητα αφού την οδηγούν σε απρόβλεπτες συγκρούσεις με ανυπολόγιστες απώλειες.

Σοφία Σακοράφα, Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο