Δεν υπαρχει αριστερή διαχείριση του «Ηρακλή»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Ιούλ, 2021

Στη συζήτηση του παρόντος σχεδίου νόμου παράτασης του κατάπτυστου σχεδίου «ΗΡΑΚΛΗΣ», που δίνει βορά στα αρπακτικά ταμεία την ιδιωτική περιουσία των πολιτών και μάλιστα με κρατική εγγύηση €12δισ, μάθαμε πως υπάρχει και η «προοδευτική», «αριστερή» εκδοχή του. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε σαφή θέση υπέρ του ΗΡΑΚΛΗ, υπερ των τιτλοποιήσεων με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Αντιγράφουμε από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής τα λόγια του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Μαμουλάκη, τα οποία επανέλαβε και σήμερα στην Ολομέλεια, ο οποίος βέβαια εκφράζει το κόμμα του, δλδ την ηγετική ομάδα Τσίπρα-Παππά-Δραγασάκη: «…ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τον Ηρακλή, υπό όρους αυστηρής εποπτείας του τραπεζικού συστήματος και των διαχειριστών, των servicers, όταν αυτός αφορά εταιρικά δάνεια, δάνεια από εύρωστους δανειολήπτες ή δάνεια με χαμηλές εξασφαλίσεις. Δεν είμαστε υπέρ του Ηρακλή, όταν αυτός αφορά ευάλωτους δανειολήπτες και εφαρμόζεται, χωρίς την προστασία της πρώτης κατοικίας».

Πώς θα μπορούσε άλλωστε να ταχθεί ενάντια, μιας και με δικό του νομοθέτημα το 2018 απελευθερώθηκαν πλήρως οι πωλήσεις κόκκινων δανείων στα funds, καθώς καταργήθηκε και η τελευταία απαγόρευση για τη μεταβίβαση δανείων που συνδέονται με την πρώτη κατοικία! Τώρα, έρχονται ψευδόμενοι να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα, θεωρώντας τους πολίτες χαχόλους: είναι και με τον ΗΡΑΚΛΗ, τα Αρπακτικα Ταμεία και τους Πλειστηριασμούς αλλά και με την Προστασία Πρώτης Κατοικίας. Και με τους θύτες και με το θύμα δλδ. Εμπαίζετε τους πολίτες! Το πολιτικό σας αφήγημα είναι το μνημόνιο με χαμόγελο. Είστε υπερ του ΗΡΑΚΛΗ, αλλά θα το διαχειριστείτε λίγο καλύτερα. Όπως σε όλα τα πεδία, το πλαίσιο είναι δοτό από τους δανειστές και την ολιγαρχία που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούν, προσπαθώντας να οικοδομήσουν ένα ψευτοδίπολο πάνω στη διαχείριση αυτού του πλαισίου: δήθεν φιλελευθερο από τη ΝΔ, δήθεν αριστερό από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε την πρόταση του ΜέΡΑ25 για το σχέδιο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» που αποτελεί τη μόνη λύση για τον τερματισμό της πώλησης των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο