Αντώνης Φάρας στο Ράδιο ΜέΡΑ: Έχει εκχωρηθεί τεράστια εξουσία στις πλατφόρμες και τις εταιρείες των κοινωνικών δικτύων

Συνεντεύξεις - videos
02 Μαρ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και την εκπομπή ” Το Στίγμα της ΜέΡΑς” με τη Μπούλικα Μιχαλοπούλου πραγματοποίησε ο Αντώνης Φάρας μέλους του συντονιστικού της Συνάντησης για την Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά.

Ο κ. Φάρας αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο “έπεσε” και η σελίδα της Συνάντησης, με αναρτήσεις που δήθεν σκόνταφταν σε “κανόνες που παραβαίνουν την κοινότητα”, ποιοι είναι ακριβώς όμως αυτοί οι κανόνες; Ενώ θύμισε πως ως απειλητική ενέργεια για το Facebook είχε κριθεί η διαδικτυακή εκδήλωση για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, για την οποία δεν υπήρχε καμία κάλυψη από τα μέσα.
“Δεν πρόκειται απλώς για έναν αλγόριθμο, υπάρχει ένα ευνοϊκό πεδίο στα μέσα για το λόγο της Κυβέρνησης και παράλληλα συγκεκριμένες εταιρείες τις οποίες επιστρατεύει η Κυβέρνηση” υπογράμμισε ο κ. Φάρας και συνέχισε λέγοντας πως “έχει εκχωρηθεί τεράστια εξουσία τόσο σε αυτές τις εταιρείες, όπως και σε αυτά τα μέσα”.

Πέρα δηλαδή από το Facebook, υπάρχουν και οι ντόπιες συνεργαζόμενες εταιρείες οι οποίες αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά να επιλέγουν τα κείμενα και τις φωτογραφίες που κατεβαίνουν από τα social media.

Η Μπούλικα Μιχαλοπούλου σχολίασε στα λεγόμενα του, πως θέλουν να μας αποκλείσουν γενικώς από την πραγματικότητα. Ενώ ο Αντώνης Φάρας συμπλήρωσε πως πρέπει να διεκδικήσουμε μια οριοθέτηση απέναντι στη λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα.

Τέλος το μέλος του συντονιστικού της Συνάντησης ανέφερε πως υπάρχει αυτή τη στιγμή μια ολομέτωπη επίθεση στη κ. Κούρτοβικ, συνήγορο του Δημήτρη Κουφοντίνα, λέγοντας πως “εκεί που μας χρωστούσαν θέλουν να μας βάλουν και να πληρώσουμε”, και υπάρχει μια συστηματική χρήση ψεμάτων από την Κυβέρνηση που όλα τα κάνει στο σκοτάδι, ενώ κατέληξε πως δεν πρέπει να υπάρξει νεκρός απεργό πείνας το 2021.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο