Αντί για την ανέμελη και εγκληματική πολιτική της Μητσοτάκης Α.Ε. απαιτούμε ενίσχυση του ΕΣΥ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και τεστ για όλες/ους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Νοέ, 2021

Όλο και πιο δραματική γίνεται η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας με τους γιατρούς στα όρια της κατάρρευσης να κάνουν συνεχώς εκκλήσεις για την ενίσχυσή του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, έχοντας εγκαταλείψει πλήρως τους υγειονομικούς και το ΕΣΥ στην τύχη τους, προσποιούμενη πως έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατόν για την ενίσχυσή τους.

Ενώ τα νοσοκομεία δηλαδή κρέμονται κυριολεκτικά από μία κλωστή –αν δεν έχουν ξεπεράσει ήδη ακόμα και τα διευρυμένα όρια τους– η Κυβέρνηση εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν όλα να βαίνουν καλώς, μιλώντας κιόλας προκλητικά για «εντυπωσιακά ενισχυμένο ΕΣΥ». Επαναλαμβάνονται ουσιαστικά τα ίδια και χειρότερα λάθη με την περσινή χρονιά, παρά τις προειδοποιήσεις των υγειονομικών και αγνοώντας την ίδια την πραγματικότητα.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Πλεύρη να αφήσουν την ανέμελη, ανεύθυνη και εγκληματική αυτή τακτική. Να προχωρήσουν άμεσα σε μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και παράλληλα να επιτάξουν όλες τις μεγάλες ιδιωτικές δομές υγείας στη χώρα, ώστε να ενταχθούν στη μάχη κατά της φονικής πανδημίας χωρίς διαπραγματεύσεις και υπέρογκες αποζημιώσεις. Τέλος ζητάμε εδώ και τώρα δωρεάν μαζικά ράπιντ τεστ για εμβολιασμένους και μη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο