Αν κάποιος εκθέτει τη χώρα σε κίνδυνο είναι ο Μητσοτάκης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Νοέ, 2023

Με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες να συλληφθεί ο Μητσοτάκης

Αδιανόητη πράξη υποτέλειας η σύλληψη του Παλαιστίνιου με τη σημαία στο Σύνταγμα

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση σέρνει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο και μάλιστα με το μέρος των σφαγέων του Νετανιάχου, ένας νέος άνθρωπος συλλαμβάνεται επειδή ύψωσε τη σημαία της χώρας του.

Από αστυνομικές πηγές διακινείται πως κατηγορείται με βάση το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο προβλέπει κυρώσεις για όποιον «εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος».

Ακριβώς με αυτές τις κατηγορίες θα έπρεπε να έχει ήδη συλληφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακριβώς επειδή με τις πράξεις του εκθέτει τους πολίτες της χώρας σε κίνδυνο αντιποίνων, ακριβώς επειδή διαταράσσει τις μακρόχρονες αδελφικές σχέσεις του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού.

Η υποτέλεια, η υποταγή στον άξονα ΗΠΑ – Ισραήλ, η συμμετοχή σε εγκλήματα  πολέμου και η ενεργός εμπλοκή στη Γενοκτονία ενός λαού, αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα, αποτελούν αξιόποινες πράξεις με βάση τις αρχές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, αποτελούν, εν τέλει, ντροπή για κάθε δημοκρατική χώρα, για κάθε δημοκράτη πολίτη.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του 22χρονου Παλαιστίνιου. Απαιτούμε την απεμπλοκή της Ελλάδας από τις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ και την απερίφραστη καταδίκη της εθνοκάθαρσης που συντελείται μπροστά στα μάτια όλου του πλανήτη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο